BOLU'nun Örencik Köyü'nde dün akşam çıkan yangında, amca çocukları Ahmet ve Hayrettin Biçer'e ait evler, iki samanlık, iki odunluk ve bir ahır zarar gördü, 10 büyükbaş hayvan telef oldu. Yangının ardından belediye ve sivil toplum kuruluşları yardım için köye gelirken, Ahmet Biçer, "Önümüz kış, evimiz de yok ama devletimiz büyük. Komşularımızın yardımıyla elbirliğiyle bu sıkıntının üstesinden gelmeye çalışacağız" dedi.
Bolu merkeze bağlı Örencik Köyü'nde dün akşam saat 18.30 sıralarında, Ahmet Biçer'e ait samanlıkta bilinmeyen bir nedenle başlayan yangının ardından köyde alevler yükseldi. Hızla büyüyen yangın bitişikte bulunan Hayrettin Biçer'e ait eve sıçradı. Yangında iki ev, iki samanlık, iki odunluk ve bir ahır kül olurken, Hayrettin Biçer'e ait 10 büyükbaş hayvan yanarak telef oldu. Vücutlarında yanıklar oluşan 3 büyükbaş hayvan ise kesildi.
Olayın ardından köylüler yangının izlerini silebilmek için seferber oldu. Yangında kül olan ev, ahır, samanlık ve odunluk iş makineleriyle yıkıldı. Yangından geriye kalan küle dönmüş malzemeler de traktörlere yüklendi. Biçer ailesi iş makinelerinin küle dönen evlerinin enkazını kaldırdıkları sırada gözyaşlarına boğuldu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile bazı gönüllü yardım kuruluşları köye geldi. Bolu Belediye Başkanı Ak Parti'li Alaaddin Yılmaz da köye gelerek, ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Yılmaz, yardım için Bolu Belediyesi'nin tüm imkanlarının kullanılacağını söyledi.
Yangının samanlığın bulunduğu alandan çıktığını belirten Ahmet Biçer, "Alevleri görünce kendimizi dışarıya attık. Traktörü çıkardık, arabamızı çıkardık, sonrasında evde bulunan torunlarımı da camdan çıkartarak kurtardım. Elimizde ne varsa hepsi yanıp kül oldu. Tüm tarım malzemelerimiz gitti. Yangından geriye hiçbir malzememiz kalmadı. Üzerimdeki pantalon ve ceketimden başka geriye bir şeyimiz kalmadı. Önümüz kış, evimiz de yok ama devletimiz büyük. Komşularımızın yardımıyla, elbirliğiyle bu sıkıntının üstesinden gelmeye çalışacağız" diye konuştu.