SİBİRYA soğuklarının etkili olduğu Muş'ta bazı kişiler, buz gibi havanın evlere girmemesi için evlerinin pencere ve balkonlarını naylonla kapladı.
Gün içinde hava sıcaklığının sıfırın altında 14, gece ise eksi 25 dereceye kadar düştüğü Muş'ta vatandaşlar soğuk havanın evlerine girmemesi için farklı bir yöntem deniyor. Zafer Mahallesi'nde 5 katlı apartmanda oturan Yalçın Ersoy, soğuk havanın içeri girmemesi için evinin duvarlarıyla balkon ve pencereleri naylonla kapladı.
Daha önce kapı ve pencerelere sünger çektiğini belirten Ersoy bu kadar önleme karşın yine de soğuklardan korunamadıklarını söyledi. Gece- gündüz kalorifer yaktıklarını yeterince ısınamadıklarını anlatan Yalçın Ersoy, "Evde battaniye ve yorganlara sarılarak oturuyorduk. Son çare olarak naylonla duvarları bile kapladık. Dışarıda kötü bir görüntü oluştu ancak naylonlar soğuk havanın içeri girmesini engelliyor" dedi.
Yeşilyaka Mahallesi'nde yaşayan Haşim Arme de 4 katlı apartmanda ailesiyle birlikte oturduğunu belirtti ve "Her tarafı naylonla sardık. Naylon çektikten sonra ev daha da ısındı. Bu sistem bizim kışlık ısı yalıtımımız oldu. Sadece apartman kapısına bir insan boyu açıklık bıraktık. Geri kalan her yeri naylonladık" diye konuştu.