SAMSUN'un İlkadım ilçesinde yaşayan Tayfun Kaymaz'ın evinin önündeki caddeye park ettiği otomobilinin lastiğine özel bir şirket tarafından işletilen yol kenarı park ücretini ödemediği gerekçesiyle kilit vuruldu.
Samsun'da AK Partili Büyükşehir Belediyesi yaklaşık iki yıl önce yol kenarlarına ücretli park ihalesini bir şirkete verdi. Gündüz 08.00-19.00 saatleri arası uygulanan park ücretleri 1 saati 2 TL, 2 saati 5 TL, 3 saati 8 TL olarak belirlendi. İlkadım İlçesi 100'üncü Yıl Bulvarı üzerinde evi bulunan 41 yaşındaki Tayfun Kaymaz geçen zaman içinde otomobilini evinin önüne park etti ancak hiçbir ücret ödemedi. Kaymaz'ın otomobilinin önüne tespit tutanağı bırakılarak, park ücretinin ödenmesi istendi. Ancak Tayfun Kaymaz, yine parayı ödemedi. Parkomat şirketi de Kaymaz'ın otomobilinin ön lastiğine kilit vurarak trafiğe çıkışını engelledi.
'EVİMİN ÖNÜ ÜCRETLİ PARK'
Sabah işi gitmek için kalktığında otomobilinin lastiğindeki kilidi gören Kaymaz, "Arabamı evimin önüne park ettim. Evimin önü de ücretli park. Günde 3 kez eve gelsem her defasında benden park parası isteniyor. Yani kendi evime park parası ödemeden giremiyorum. Benim devlete ya da belediyeye ödenmemiş vergi borcum yok. Bu binalar yapılırken belediye otopark parasını da tahsil ediyor. Ama şu anki durum resmen haraç gibi oluyor. Ayrıca park ücretleri de diğer belediyelerin yaptığı tarifelerin çok üzerinde. Ben bu şartlarda her gün park parası ödemeye kalksam verdiğim para ayda 350-400 lirayı bulur. Bu bedeli de vermem mümkün değil" dedi. 
'PARK PARASI 4 BİN LİRAYI BULDU'
Park parasını ödemediği için şirket tarafından otomobilinin lastiklerine kilit vurulduğunu ifade eden Tayfun Kaymaz, "Şu anda aracım lastik kilidi ile bağlı ve ona rağmen yine makbuz kesip cama koymuşlar. Şu ana kadar ödenmesi gereken para yaklaşık 4 bin lirayı buldu. Otomobilim bağlı ve gece herhangi bir durum olsa kendi otomobilimi kullanamayacağım. Bu nedenle yaşanacak sorunların da hesabını kimse veremez. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na e-posta gönderdim. Cevap gelmesini bekliyorum" diye konuştu.
'YETKİMİZ VAR'
Konuyla ilgili açıklama yapan Parkomat Genel Müdürü Ömer Gürcan, "Parkomat cihazlarının yan bölümlerinde park ücretinin ödenmemesi durumunda gerçekleştirilecek yaptırımlar yazıyor. Otomobil lastiğini kilitleme, belediyenin bize verdiği bir yetki. Belediye ile yaptığımız sözleşmede, anlaşmada bunlar var" dedi.