KASTAMONU'nun Cide İlçesi'ne bağlı Üçağıl Köyü'nde eşi ile birlikte yaşayan 82 yaşındaki Dursun Erdoğan'ın evi ile ambarı arasına yolun üzerine 60 yıl önce yaptığı ahşap üst geçit, hala kullanılıyor.
Cide İlçesi'ne bağlı Üçağıl Köyü'nde oturan Dursun Erdoğan'ın evi ile ambarı arasından 60 yıl önce yol geçirildi. Evi yolun bir kenarında, ambarı ise yolun karşısında kalan Erdoğan, yoğun kış şartlarında kolay olması açısından yolun üzerinden ambarına geçebilmek için 60 yıl önce ahşaptan bir tünel yaptığını belirtti. Erdoğan, yol yenileme çalışması için 1985 yılında hasar gören ahşap tüneli onardığını söyledi.
Dursun Erdoğan, evin girişinde yukarı tırmanan merdivenlerin bitimi ile ikiye ayrıldığını, birinin eve, diğerinin ise yolun karşısında bulunan ambara doğru tünel bulunduğunu belirtti. Bir kişinin sığabildiği üstgeçitten tahta aralıklarından sızan ışıkla yolun karşısına geçildiğinde ambarın içine girdiğini belirten Erdoğan, "Bir zamanlar içi buğday, saman, mısır dolu olan ambarda sadece kuruması için azıcık mısır, biraz da fasülye var. Eskiden köyümüze 2 metrenin üzerinde kar yağdığı için ambara gitmek zorlaşıyordu. Son yıllarda bu denli kar yağmamasına rağmen 60 yıl önce yaptığım ahşap tüp geçidi ayakta tutup, kullanmaya çalışıyorum" dedi.
Minibüsçülük yapan tek oğlu çalışmak üzere İstanbul'a gidince eşiyle birlikte yalnız yaşadıklarını söyleyen Dursun Erdoğan, oğlunun minibüsçülük yaptığı sırada arka bölüme astığı yatan kadın resimli tabelayı evinin giriş kapısına asmayı da ihmal etmediğini belirtti.