MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan sanatçı Bahar Coupal, evinin bahçesinde üç yabancı sanatçı ile ebru sergisi açtı. Sadece 4 saat açık kalan sergiye ilgi büyük oldu.
Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi'nde yaşayan, Bodrum Havyan Hakları Derneği kurucularından ve ebru sanatçısı Bahar Coupal, evinin bahçesinde üç sanatçı arkadaşı ile birlikte Ebru Bahçesi isimli sergi açtı. Bu yıl 4'üncü kez düzenlenen sergide Bahar Coupal ile birlikte bir yıldır ebru sanatı çalışması yapan Hilla Özkan, Lilo Brünen ve Terry Glaysher'in resim, yastık, kartpostal, mücevher kutuları, kitap ayraçları ve tabaklar üzerine yapılan ebru çalışmaları sergilendi. Yeşillikler içerisindeki bahçede yer alan 90 eseri görmek için aralarında yabancıların da bulunduğu birçok sanatsever sadece 4 saat açık kalan sergiye büyük ilgi gösterdi.
Ebru sanatçısı Bahar Coupal, yılda sadece 4 saat açık kalan serginin geleneksel hale geldiğini belirterek, "Bodrum'da yaşamayı tercih eden yabancıların çalışmalarıyla hazırlanan bir sergi gerçekleştirdik. Sergiye gelen sanatseverler ile, Bodrum'da yaşayan yabancıların kaynaşmasını ve tanışmasını da sağlamış oluyoruz. İlçemizde yaşayan yabancıların geleneksel sanatlarımıza ilgi göstermesi ve yaptıkları çalışmalarda başarılı olmaları bizleri çok mutlu ediyor. Bu sergi ile birlikte hem ebru sanatını tanıtmış hem de yerli ve yabancı sanatseverleri kaynaştırmış oluyoruz" dedi.


FOTOĞRAFLI