SİVAS'ta buzları eritmek için buzdolabının içinde ateş yakınca evi yanan 84 yaşındaki Mevlüde Yıldız, Sivas Valiliği ve Belediyesi yetkililerinin olay sonrası ziyarete giderek ev ile eşya sözü vermelerine rağmen 22 Nisan'dan bu yana hiç kimsenin yanına uğramadığı belirtildi.
Çayboyu Mahallesi’ndeki iki katlı kerpiç evinde yalnız yaşayan Mevlüde Yıldız, 17 Nisan'da buzdolabında oluşan buzları eritmek için gazete kağıtlarını koyarak ateş yaktı. Buzdolabının tutuşması sonucu alevler kısa sürede evin her yeri kaplayarak yaşlı kadının evini kullanılmaz hale getirdi. Yangın sonrası evsiz kalan Mevlüde Yıldız’a ölen kardeşi Mehmet Öter’in eşi Güllü Öter sahip çıkarak evine aldı ve yaşlı kadına bakmaya başladı. ’nın haberi üzerine harekete geçen Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi 22 Nisan günü yaşlı kadının sığındığı eve giderek Mevlüde Yıldız'ı ziyaret etti.
Ziyarete Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Yılmaz Yüzgüleç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul katıldı. Yangın sonrası oturduğu bina kullanılamaz hale gelen ve evsiz kalan Mevlüde Yıldız için yetkililer Çayboyu Mahallesi’nde bulunan boş bir araziye prefabrik ev yapma sözü verdi. Verilen sözün üzerinden 2 hafta  geçmesine rağmen yaşlı kadının yanına henüz hiç bir yetkilinin uğramadığı belirtildi. Kendisine söz verenlere sitem eden Mevlüde Yıldız, şöyle dedi:
"O günden bu yana yanıma gelen kimse yok. Ortadayım. Her şeyim eksik, dışarı bile çıkamıyorum. Çıktığım zaman da çok üşüyorum. Bana söz verdiler ama, o günden sonra hiç kimse benim yanıma gelmedi. Ben içerisinde oturmak için bir tek yuva istiyorum."
Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ise, olaydan sonra kendilerinin ilgili birimlere talimat verdiklerini, çalışmaların hızlandırılması ve sorunun ortadan kaldırılması için konuyla yakından ilgileneceğini açıkladı.

HY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)