AYDIN’ın Kuyucak İlçesi’ne bağlı Başaran Beldesi’nde Epidermolzis Bülloza (deri dökülmesi) hastası iki kardeşi görüp fotoğraflarını çektikten sonra sosyal medyada paylaşan bir banka görevlisinin başlattığı destek kampanyası çığ gibi büyüdü. Evinin ecza deposuna dönüştüğünü belirten baba Hüseyin Taş, “Türkiye ve Avrupa’dan binlerce yardımsever aradı. Cep telefonumu kapatmak zorunda kaldım. Artık yeter, yardımı durdursunlar” diye çağrıda bulundu.
Kuyucak İlçesi’ne bağlı Başaran Beldesi’nde yaşayan Nazilli Sol Sahil Sulama Birliği’nde çalışan 41 yaşındaki Hüseyin Taş ile ev kadını eşi 38 yaşındaki Hüsna Taş’ın dramı 17 yıl önce başladı. Hala çocuğu olan 18 yıllık evli çiftin ilk çocukları 17 yaşındaki Mehmet Taş’a, doğumundan kısa süre sonra Epidermolzis Bülloza hastalığı teşhisi kondu. Hastalığın genetik olduğunu ve tedavisinin mümkün olmadığını öğrenen aile adeta yıkıldı. Su toplayan vücudunda oluşan yaraların ardından uzuvları da dökülen Mehmet Taş’ın ardından dünyaya gelen 11 yaşındaki Sedef Taş'ta da aynı hastalık çıkınca aile ikinci kez yıkıldı. Sürekli sargı bezi, gazlı bez ve bepanthen adlı kreme ihtiyaç duyduklarını dile getiren Hüseyin Taş, bir banka görevlisinin duyarlılığı sonucu başlayıp çığ gibi büyüyen destek kampanyasının sonlandırılmasını istedi.
YETERLİ MALZEMEMİZ MEVCUT
Evlerinin ecza deposu haline geldiğini belirten Hüseyin Taş, “Eşim çocuklarla bankaya gitmiş. Orada bir görevli, çocuklarımın haline üzülüp fotoğraflarını çekmiş ve sosyal medyada paylaşmış. Biz bu kadar geniş yankı bulacağını düşünmedik. Türkiye ve Avrupa’dan binlerce yardımsever bana ulaştı. Çeşitli malzemeler gönderdiler. Ama artık yardım yapmasınlar. Yeteri kadar sargı bezi, gazlı bez ve krem var” dedi.
CEP TELEFONUNU KAPATTI
Yoğun ilgi karşısında şaşkına döndüğünü kaydeden Hüseyin Taş, “Ben çalışıyorum, eşim de devletten bakım parası alıyor. Maddi destekte bulunmak isteyenler de oldu ama bizim buna ihtiyacımız yok. Yoğun ilgi nedeniyle telefonumu kapatmak zorunda kaldım. Duyarlı davrananlara teşekkür ederim” diye konuştu.
AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYACI
Tek ihtiyaçlarının akülü tekerlekli sandalye olduğunu onu da Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun temin edeceğini sözlerine ekleyen Hüseyin Taş şöyle konuştu:
“Mehmet için akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var. Hastanede heyete girdi ancak kullanamayacağına karar verildi. Ancak, Mehmet akülü tekerlekli sandalye kullanabilir. Bunun sözünü de Başkan Çerçioğlu verdi.” Mehmet Taş ile kardeşi Sedef Taş da yardımda bulunanlara teşekkür etti.