GAZİANTEP'te, 150 TL'lik kirası 350 TL'ye yükseltilen ve 1 yıllık peşin istendiği öne sürülen 4 çocuklu Davulcubaşı ailesi sokakta kaldı. Eşyalarını koydukları boş arsada geceyi geçiren aile, yetkililerden yardım bekliyor.
Gaziantep'te ayakkabı boyacısı, 38 yaşındaki Cuma Davulcubaşı, Güneş Mahallesi'nde 150 lira kira ödeyerek oturduğu evin sahibinin, kirayı 350 liraya yükselttiğini ve 1 yıllık peşin para isteğini öne sürerek bunu ödeyemeyeceğini bildirdiğini söyledi. Davulcubaşı, bunun üzerine ev sahibi tarafından eşyalarıyla birlikte evden çıkarıldı.
Eşyalarını bir kamyonete yükleyerek İncilipınar Mahallesi'ndeki boş bir arsaya getirdiğini anlatan Cuma Davulcubaşı, yaşları 5- 10 arasında değişen 4 çocuğu ve eşi ile birlikte sokakta yaşamaya başladı. Suriyeliler'in gelişi ardından ev sahiplerinin kirayı yükselttiğini ve kiracılar üzerinde baskı kurduğunu öne süren Davulcubaşı, "Ev sahibinin istediği 1 yıllık kirayı peşin ödeyecek gücüm yok. Ayrıca 150 lira olan ev kirası da bir anda 350 lira oldu. Ayakkabı boyacılığı yaparak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.
Davulcubaşı ailesinin çocukları ile birlikte boş bir arazide yaşadığı bilgisini alan polislerin durumu bildirmesi üzerine Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yöneticileri, ekip görevlendirerek aile ile irtibat kurdu. Vakıf görevlileri, Cuma Davulcubaşı'nın, kiralık bir ev bulması halinde kirasının ödeneceğini ve yardım yapılacağını iletti.

EB(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)