BURSA Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım Merkezi’nden sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı hastalar, kişisel bakım ve saç sakal tıraşları yapılıp,  bayramı karşılamaya hazır hale getirildi. Hastalar, Evde Hasta Bakım Merkezi görevlilerinin yakın ilgisinden memnun oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hastalara, teşhis, tedavi, bakım, eğitim ve yönlendirme hizmetlerini veren merkez görevlileri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bu kez hastaların kapısını muayene için değil bayram hazırlıkları için çaldı. Bu yılın ilk 6 ayında 1339 hastaya evinde sağlık hizmeti verilirken, çoğu yatağa bağımlı olan hastaların bayram tıraşları ve kişisel bakımları da merkez görevlileri tarafından ücretsiz olarak yapıldı.
Merkez bünyesinde görevli bakım destek ve refakat personelinin ilk durağı Nilüfer ilçesinde yaşayan ve 1994 yılında emekli olduktan sonra geçirdiği felç sonucu yatağa bağımlı olan 64 yaşındaki Mehmet Ali Bülbül’ün evi oldu.
İki kez sol bir defada sağ tarafına felç inen ve yatağa bağımlı olduğu için 130 kilo ağırlığa ulaşan Bülbül’ü yatağından kaldırıp, tekerlekli sandalyeye oturtan merkez görevlisi, önce sakal tıraşı yaptı. Daha sonra banyosu da merkez görevlisi tarafından yaptırılan Mehmet Ali Bülbül, bayramda misafirlerini ağırlamaya hazır hale getirdi.
Kocası hastalandıktan sonra tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirten 60 yaşındaki Saadet Bülbül, “Ancak ben de kalp hastasıyım ve kalp piliyle yaşıyorum. Artık ona yetemeye başladık. Ağır olduğu için kaldırıp, oturtamaz oldum. Sonra 2 yıl kadar önce Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetini duyup, başvurum.  2 ayda bir doktorumuz, belirli aralıklarla fizyoterapistlerimiz geliyor. Kişisel bakımlar için her hafta kapımızı çalışıyorlar. Hizmeti verenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Yine Nilüfer ilçesinde yaşayan 88 yaşındaki yatağa bağımlı Saime Hikmet Ayhan’ın bayram öncesi kişisel bakımları da merkezin bayan görevlileri tarafından yapıldı. Merkez görevlisi tarafından tırnakları kesilen, banyosu yaptırılıp, saçları taranan Ayhan da artık bayramda misafirlerini ağırlamaya hazır hale getirildi. Ayhan’ın kızı Şule Akduman da 2,5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nden bu hizmeti aldıklarını belirterek, alanında uzman personel tarafından verilen hizmetlerden memnun olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI