Suna ve İnan Kıraç'ın kızları İpek Kıraç yönetimindeki, Türkiye'nin ilk seri yelkenli tekne üreticisi, Kıraç Grubu şirketlerinden Sirena Marine, CNR Avrasya Boat Show'a, 3 ayrı stantta tüm marka ve modelleriyle katıldı.

Fuarda, lüks performans yelkenli teknesi Euphoria serisinin ilk modeli 54 feet'lik, Euphoria 54'ün Dünya tanıtımı gerçekleşti.

Tanıtıma Koç holding yönetim kurulu üyesi İnan Kıraç, eşi Suna Kıraç, Siren Marine CEO'su İpek Kıraç'ın yanı sıra tekne tasarımcısı Germen Fer'de katıldı. Tekne dört tarafı kapalı standın içinde, bir koyda demirlemiş hissi uyandırmak için etrafı havuz ile çevrelenmiş bir şekilde sergilendi. "MARKA BÜTÜN BOŞLUKLARI DOLDURMAK İÇİN YARATILDI"

Teknenin tanıtımında bir konuşma yapan İpek Kıraç, "Biz Euphoria markasını yaratırken gözümüzü yelkenli sektöründe üst segmente koyduk. Marka bütün boşlukları doldurmak için yaratıldı. Euphoria serisi büyüyor, 68 ve 84'ün tasarımlarına başlandı" dedi. Kıraç daha sonra dilek tutarak Euphoria 54'ün bulunduğu havuza bozuk para attı.

Teknenin tasarımcısı Germán Frers'de "Müthiş bir ekip bunu ortaya çıkardı. Sektörde önümüzde ki yıllar boyunca öne çıkacak ve Türkiye'yi öne çekecek" diye konuştu. "EN ÖNEMLİSİ TÜRKİYE'DE YAPILDI"

İpek Kıraç konuşmasının ardından Euphoria 54 hakkında bilgi verdi. Euphoria 54'ün kalitesi, performansının diğerler teknelerden farklı olduğunu belirten Kıraç, "En önemlisi Türkiye'de yapıldı. İnşallah bizim hedef aldığımız üst segmentte bu tekne yerini alacak" dedi. Kıraç teknenin satış fiyatının ise 800 bin Euro'dan başlayacağını belirtti.

Fuarda ayrıca Sirena Marine'nin, Eylül 2013'te Cannes Boat Show'da dünya tanıtımı gerçekleşen, Rob Humphreys imzalı yelkenli tekne Azuree 46 ise serinin ödüllü Azuree 33 ve Azuree 40 modelleri ile birlikte Azuree standında yer aldı. Geçen yıldan bu yana birçok uluslararası fuarda sergilenen Azuree 46 Türkiye'de ilk kez sergilendi. MİLYON DOLARLIK MEGA YATLAR

"CNR Avrasya Boat Show 7. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı" 14-23 Şubat 2014 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Yarın ziyaretçilere açılacak olan fuar, VIP misafirlere ve basına özel açıldı. Fuarda, milyon dolarlık mega yatlar, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra tekne aksesuarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları gibi ürünler de sergileniyor. FOTOĞRAFLI