ERZURUM Teknik Üniversitesinin (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi daha fazla enerji harcandığı için tasarruflu yeşil bina olacak.
ETÜ Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı düzenlidiği basın toplantısında 2010 yılında kurulan üniversitenin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof.Dr. Yaylalı üniversitenin Fen, Edebiyat, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik ve Mimarlık olmak üzere 6 fakültede 6 profesör, 7 doçen, 31 yardımcı doçent, 81 araştırma görevlisi bulunduğunu belirtti. Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinin de bulunduğunu bildiren Prof.Dr. Yaylalı, Türkiye'deki 6 teknik üniversiteden biri olduklarını ve gece ile gündüz bölümlerinde 1051 öğrencinin okuduğunu bildirdi. Prof. Dr. Yaylalı, şöyle dedi:
"Öğrenci profiline baktığımız zaman Doğu Anadolu'dan gelen öğrenci sayımız yüzde 48.5, Karadeniz'den 14.5, Marmara'dan 11.5, İç Anadolu'dan 6.3, Akdeniz'den 6.2, Ege'den 3.8, Güneydoğu Anadolu'da 3.2 oranındadır. Öğrencilerin yüzde 60'ı Erzurum dışından gelmiştir. Erzurum'da bir üniversiteyiz ama yerel bir üniversite değiliz." 
Kampus alanının 4 bin dönümlük araziye sahip olduğunu projelerin 2012 yılında yapımına başlandığını 3 yıl içinde inşaatın biteceğini anlatan Prof.Dr. Yaylalı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin enerji tasarruflu yeşil bina olarak tasarlandığını söyledi. Fakültenin 25 bin metrekare kapalı, 3 bin metrekare laboratuvar alanı olduğunu anlatan Prof.Dr. Muammer Yaylalı, "Erzurum en fazla enerji harcayan yerlerden birisi. Mühendislik ve Mimarlık fakültesinde öğrenci ve akademisyenler, diğer fakültelere göre daha çok içeride kalarak çalışıyor. Fakülteyi bitiren öğrenciler araştırıcı, katılımcı, çözüm üreten, etik değerlere sahip, kendine güvenen birer mühendis olarak yetişeceklerdir" diye konuştu.

NK(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)