Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,() Üsküdar Çavuşdere Caddesi üzerinde meydana gelen göçüğün olduğu alanda çalışmalar sürerken, bazı vatandaşları gecekonduların üzerine çıkarak eşyalarını almaya çalıştı. Olay yerine gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal incelemelerde bulundu.
Göçüğün yaşandığı inşaat alanında iş makinalarının tedbir almaya yönelik çalışması sürüyor. İş makinaları toprak kaymasını engellemek için göçüğün bulunduğu alana hafriyat yığıyor. Polis ve zabıtanın çevre güvenliği sürerken, bazı vatandaşların da yıkılan gecekondunun içerisine girerek eşyalarını almaya çalıştığı görüldü. Göçüğün meydana geldiği yere yakın binada oturan vatandaşlar da eşyalarını alıp daireleri boşalttı. Bir vatandaş uçurumun ucunda bulunan gecekondunun çatısından eşyalarını alırken, yanında hasar oluşan diğer binada kalan bazı vatandaşlar ise içeriden eşyalarını aldı.

CHP MİLLETVEKİLİ TANAL "YEME İÇME İHTİYAÇLARINI SORAN YOK"
Olay yerine gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal incelemelerde bulundu. Tanal vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tanal, "Gerekli tedbirlerin alınmadığı için bu göçük meydana gelmiştir. Görmüş olduğunuz kazıklar şimdi değil, 4-5 sene önce yapılmış kazıklardır. Bağlantı yerleri orda olmaması gerekiyor. Ve orada kullanılan demirler de normal standartlara uygun değil. Bu açıdan belediye uygun bir tedbir almış değil. Biz vatandaşlarla görüştüğümüzde buranın risk oluşturduğuna ilişkin bir tebligat yapılmamış. Ancak bugün yıkımdan sonra vatandaşların tahliye edilmesinde konusunda uyarılmış. Halk şu anda evlerini boşaltmış sokakta bekliyor. Yeme, içme ihtiyaçlarını soran yok. Ama şu söyleniyor; biz gerek tedbiri aldık. Eğer bir yerde çökme olduysa orada tedbir alınmamıştır demek" dedi.
Olayın takipçisi olacağını söyleyen Tanal, “Vatandaşımı sokakta mağdur bırakmayacağız. Elimizden geldiği kadar halkımızla birlikte hareket edeceğiz. Belediye barınma imkanı sağlamazsa CHP olarak barınma imkanını biz sağlayacağız" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)