Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'ün Ovacık İlçesi'ndeki Spor Lisesi öğrencileri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in girişimleriyle Spor Toto Teşkilatı tarafından gönderilen eşofman ve spor ayakkabıları Soma'da ölen madencilerin çocuklarına bağışladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memleketi Ovacık'ta 204 öğrencinin öğetim gördüğü okuldaki spor malzemelerinin tesliminde hazır bulundu. Şahin, 204 eşofman ve ayakkabıyı okulun bahçesinde öğrencilere teslim etti. Şahin'in elinden eşofman ve ayakkabıları alan güreş branşı sınıfı öğrencisi Safiye Usta, kendilerinin eşofman ve ayakkabılarının bulunduğunu, gönderilen malzemeleri tüm arkadaşlarıyla birlikte Soma'daki faciada ölen madencilerin çocuklarına vermek istediklerini söyledi. Şahin, bağış kararları nedeniyle öğrencileri kutlarken şöyle dedi:
"Bu; bizim büyük millet olmamızın bir özelliğidir. İnsanımızın yüreğindeki bu insan sevgisi, bu farklı medeniyet anlayışı bizi büyük yapıyor. Bu olay sebebiyle de tüm halkımız seferber oldu. Orada ölenleri kendi kardeşleri, çocukları, ağabeyleri olarak bildi. Bunun en güzel örneklerinden birini şu anda Ovacık Spor Lisesi öğrencilerimizden görmek bizi son derece mutlu etti."
"YAŞAM ODASI ZORUNLU DEĞİL"
Şahin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken maden ocaklarında 'Yaşam odası' bulunundurulması ile ilgili şöyle dedi:
"Bizde 'Yaşam odaları' yapmaya mani bir hüküm yok. Ama zorunlu değil. Bu konuda büyük tecrübeler yaşamış ülkelerde maden ocaklarında bu yaşam odalarını yapmak mecburidir. Soma'daki maden ocağını işleten kuruluşun başkanı daha önce 500 kişilik yaşam odası yaptıklarını söylemişti. Ama bunun gerçek olmadığı dün ortaya çıktı. Mutlaka bu yaşam odalarının zorunlu hale getirilmesi konuşulacak ve tartışılacaktır."
O KOMİSYON 2010'DA KURULDU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2012 yılında iş sağlığı güvenliği yasasını çıkardıklarını, 2010 Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulduğunu ve milletvekillerinin Soma'daki maden ocaklarında da çalışma yaparak çok kıymetli bir rapor hazırladıklarına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:
"Arkadaşlarımız oradaki izlenimlerini, önerilerini bu rapora yansıttı. Biz 2012'de bu yasayı hazırlarken bu raporlardan da yararlandık. Geçen 28 Nisan'da da Meclis'te yine maden sektörünün sorunlarıyla ilgili bir araştırma önergesi verilmişti. AK Parti olarak buna 'red' oyu kullanmıştık. 'Bu komisyon kurulsaydı bu olay meydana gelmezdi' diye bir değerlendirmede bulunuyorlar. Yani bu ifadenin hiçbir tutarlılığı yoktur. Kaldı ki böyle bir komisyon 2010 yılında kuruldu, tespitlerini yaptı. Kurulsaydı aşağı yukarı aynı sonuçlara varacaktı. Bu sadece siyasi bir tavırdır. O bakımdan ciddiye alınacak bir husus değildir."
2012'de çıkan yasanın uygulanmasında bir takım aksaklıklar olabileceğini ifade eden Şahin, "Hem bu eksikleri gidermeliyiz hem de yeni ihtiyaçları bu yasaya yeni ilaveler yapmak suretiyle karşılamalıyız" dedi.
Şahin, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili ise istişare çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili parti olarak geniş bir kamuoyu araştırması yaptırdıklarını, bunun sonucunu beklediklerini belirten Şahin, ondan sonra bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

BD(EE/İD) (FOTOĞRAFLI)