BATMAN'da, son aylarda sık sık yaşanan elektrik kesintileri, Japon ve Avrupa Pasajı'ndaki esnaf tarafından protesto edildi. Davul zurna eşliğinde önce halay çeken esnaf daha sonra yol ortasında ateş yaktı. Esnaf Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız, "Kesintiler böyle giderse kepenk kapatma eylemi yapacağız" dedi.
Batmanlı esnaf son aylarda yaşanan sık sık yaşanan elektrik kesintilerini halay çekerek protesto etti. Kent merkezindeki Avrupa ve Japon Pasajı'ndaki esnafın eylemine diğer esnaf da destek verdi. Davul zurna eşliğinde önce halay çeken esnaf daha sonra yolu trafiğe kapatarak ateş yaktı. Gün boyunca karanlıkta kaldıklarını belirten esnaftan Siracettin Özel, "Son aylarda elektrik kesintileri yüzünden iş yapamaz hale geldik. Cep telefonu ve elektronik satışlarımız genelde kredi kartı ile yapılıyor. Elektrik yüzünden satış yapamıyoruz. Bıktık artık. DEDAŞ yetkilileri bir çare bulsunlar. Gün ortasında sürekli karanlıktayız. Günde 8-10 kere elektrik kesilir mi? Böyle giderse iş yerlerimizi açmayacağız, evimizde oturacağız" diye konuştu.
Batman Esnaf Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız ise elektrik kesintileri yüzünden esnafın Dicle EDAŞ'a verdiği tepkiyi desteklediğini belirterek, "Elektrik kesintileri nedeniyle esnafı mağdur eden bir durum yaşanmaktadır. Elektrik kesintilerden dolayı tekrar uyarıyoruz; başta mülki amirimiz olmak üzere, Dicle EDAŞ müdürü ve genel müdürleri olmak üzere Batman'daki elektrik sorununa bir çözüm bulmazlarsa, kepenk kapatma eylemi yapacağız. Bu konuda kararlıyız, esnaf arkadaşlarımız bu konuda kararlı" dedi.