İlker KILIÇASLAN/MANİSA, ()- TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Manisa'da katıldığı iftarda esnaf ve sanatkarın Cumhurbaşkanı profilini açıkladı. Palandöken, "Ülkede dirliğin, birliğin sosyal sınıfların arasındaki farkı kapatabilecek, ülkede herkes 'Benim Cumhurbaşkanım' diyebilecek tartışmasız bir Cumhurbaşkanı bekliyoruz" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından Manisa'da 10 ilin esnaf ve sanatkarlar odaları birliği üyelerine, oda başkanlarının katıldığı iftar yemeği düzenledi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ev sahipliğini yaptığı Lezzeti Sefa'da düzenlenen iftar yemeğine TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Lokantacılar,Kebapçılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Türkiye Madeni Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu katıldı. TESK Başkanı Palandöken, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Palandöken, "Esnaf ve sanatkarımız da bu sürecin içerisinde. Pek mutlu olduğumuzu söylemek mümkün değil. Türkiye yeniden yapılanıyor. Türkiye değişiyor, Türkiye büyüyor. Ülkemiz artık Avrupa ülkeleriyle yarışabilecek bir yol haritası içinde. Dolayısıyla artık ülkemizin esnaf ve sanatkarıyla bu değişim ve dönüşüm sürecine ayak uydurması gerçekten çok önemli. Bir taraftan sermaye azlığı, ikinci taraftan haksız rekabet dolayısıyla esnaf ve sanatkarı haddinden fazla üzüyor" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarın nasıl bir Cumhurbaşkanı profili istediğini açıklayan Palandöken, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi de ülkemiz için çok önemli. Sizin fikirleriniz çok önemli. Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Ülkemizi kucaklayacak, ülkemizi birlik ve beraberlik içerisinde Avrupa'nın üstündeki dünya ülkeleriyle devleştirecek bir profile sahip olması lazım. Nasıl bir cumhurbaşkanı olması lazım. Ülkede dirliğin, birliğin sosyal sınıfların arasındaki farkı kapatabilecek, ülkede herkes 'Benim Cumhurbaşkanım' diyebilecek tartışmasız bir Cumhurbaşkanı bekliyoruz. Bu süreç çok önemli. Artık ilk defa Cumhuriyet döneminde mühür sizin elinizde. Siz cumhur reisini seçeceksiniz. Bu seçim Cumhuriyet tarihinde de ilk olacak. Çok önemli bu seçim. Onun için gerçekten de önemlisiniz." 

TESK Başkanı Palandöken, siyasetten uzak bir şekilde esnaf ve sanatkarın sıkıntılarını her platformda dile getireceğinin belirterek, "Siyasetten uzak, ama sizin siyasi görüşlerinize saygı duyarak, ülkenin esnaf ve sanatkarına yakışır ekmek kavganızı vermeye devam edeceğim. Her platformda esnaf ve sanatkarımızın sıkıntısına çözüm arayacağım"  dedi. Palandöken konuşmasının ardından çeşitli illerden gelen oda başkanlarıyla sohbet ettikten sonra Manisa'dan ayrıldı.

FOTOĞRAF