Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi'nin, Sazova Mahallesi'ndeki Bilim Sanat ve Kültür Park içerisine yaptırdığı 'Masal Dünyası' şatosu açıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Masal Dünyası Şatosu'nda Eskişehir'in plaka numarasından yola çıkılarak 26 kule bulunuyor. En yüksek kule 50 metre yüksekliğinde İstanbul'daki Galata Kulesi'nin kopyası oldu. Diğer kuleler ise Antalya'daki Yivli Minare, Diyarbakır'daki Çan Kulesi, Topkapı Sarayı'ndaki Adalet Kulesi, İstanbul'daki Kız Kulesi, Mardin'deki Ulu Camii minaresi ve Amasya'daki Burgulu Minaresi'nin benzerleri olarak yapıldı. Masal dünyası Şatosu'nda çizgi film kahramanlarının 3 boyutlu resimleri ile Nasreddin Hoca, Keloğlan, Dede Korkut, Tepegöz dev, Uyuyan Güzel, Beyaz Atlı Prens ve Cinderella,'nın konuşan ve hareket eden heykelleri bulunuyor.
'KENDİ NESLİM ADINA ÖZÜR DİLİYORUM'
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen Masal Dünyası Şatosu'nun açılışını çocuklarla birlikte dev makasla gerçekleştirdi. Büyükerşen çocuklara hitaben şunları söyledi:
"Dünyada çocuklarına bir bayram hediye etmeyi düşünen ilk milletin çocuklarısınız. Egemenliğin milletin eline geçişini temsil eden 23 Nisan gibi çok önemli bir günü çocuklara armağan eden Ulu Önder'in kurduğu Cumhuriyetin çocukları olarak çok şanslısınız. Ne yazık ki Cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma görevini başaramadık. İçinde Masal Şatosu'nun da yer aldığı park, sizin geleceğin dünyasına hazırlanmanız için düşünüldü ve gerçekleştirildi. Elbette çok daha iyilerini ve çok daha fazlasını hak ettiğinizi biliyoruz. Hak ettiklerinizi sizden onlarca yıldır esirgeyen kendi neslim adına hepinizden özür diliyorum. Ama bizi bağışlayacağınız ümidiyle, size hak ettiklerinizi vermeyi sürdüreceğime de söz veriyorum." 
Yılmaz Büyükerşen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için söylediği, 'hiç bir şey yapmadığı' iddiasını hatırlatarak, "Yaptığımız ortada. Bundan dolayı çok soruşturma geçirmemize rağmen işte sonuç bu. Ankara belediyesi de ilanlar veriyor 'Açılacak', 'Yapacam', 'Edecem' diye" dedi.
Açılış törenine Anayasa Mahkemesi eski başkanlarından Yekta Güngör Özden, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker ile çok sayıda kişi katıldı.
EK(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)