2 MEYDANDA 1 MAYIS ETKİNLİĞİ
Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde kurulan film platosundaki 'Taksim Meydanı'nda temsili olarak kutlandıktan sonra kent merkezinde de bir saat arayla iki ayrı etkinlik düzenlendi. Türk-İş Sıhhiye Meydanı'nda, KESK ve DİSK de Odunpazarı Meydanı'nda 1 Mayıs etkinliği gerçekleştirdi.
Sıhhiye Meydanı'ndaki etkinliğe CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç, çeşitli sendikalar, odalar ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türk- İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç ile Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Ebru Sungar konuşma yaptı. Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar çalınan müzik eşliğinde halay çekip oynadı. 
ODUNPAZARI MEYDANI'NDA 6 BİN KİŞİ TOPLANDI
Odunpazarı Meydanı'nda da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) TMMOB, Tabip Odası ve Eskişehir Eczacı Odası tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması düzenlendi. CHP Milletvekili Süheyl Batum ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da yer aldığı etkinliğe yaklaşık 6 bin kişi katıldı. 
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık sanatçı İlkay Akkaya'nın söylediği türkülerle coştu. Kalabalık arasında baygınlık geçiren 50 yaşındaki Ayşegül Kızılçay adlı kadın 112 ambulansıyla hastaneye götürüldü. Etkinliğe katılanlar müzik eşliğinde halay çekip oynadıktan sonra dağıldı.

  KA,HT,SK,SS(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)