ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi, kentte trafik kazalarını azaltmak için proje çalışmaları başlattı. Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü ile Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (EMBARQ) ortaklığındaki Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de desteklediği projeyi, Danimarka merkezli Consai firması Genel Müdürü Ulaştırma Yüksek Mühendisi Dr. Carsten Wass başkanlığında bir ekip yürütüyor.
Proje öncesinde Eskişehir’de meydana gelmiş olan trafik kazalarının 5 yıllık verileri çıkartılarak, yapılan analizler sonucunda ilk aşamada belirlenen en fazla kazanın olduğu 5 noktada saha çalışmaları gerçekleştirildi. Dünyanın birçok büyük kentinde riskli trafik bölgeleri için projeler yapan ve uygulayarak, sorunları azaltan Dr. Carsten Wass’ın yanı sıra, EMBARQ’tan gelen trafik mühendisleri Tolga İmamoğlu ve Kiarash Ghasemlou ile Ulaşım Planlama Müdürlüğü personeli ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 5 riskli noktada fotograf çekimleri, ölçümlemeler yaptı. Atatürk Caddesi'ndeki incelemeler sırasında Dr. Wass, benzer özellikte sorunların Kopenhag’daki bir caddede de var olduğunu belirterek, “yaptığımız çalışmalar sonucu problem minimuma indirildi” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Aytaç Ünverdi, Eskişehir’de trafik kazalarını azaltmak için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla projeyi başlattıklarını belirterek, “5 ayrı nokta tek tek incelendi, çevre sakinlerinin de görüşleri alınarak yapılacak olan detaylı çalışmalar sonrasında trafik kazalarını azalatmak üzere bir rapor hazırlanacaktır. Hazırlanan bu raporda sunulacak öneriler ile gerekli önlemler hızla alınacaktır. Sonrasında ise Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü tarafından analizler sürekli devam edecek. Eskişehir’de trafik kazası riski taşıyan her türlü noktada Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ortaklığında gerekli önlemler alınarak can ve mal kaybının en aza indirgenmesi planlanmaktadır” dedi.

FOTOĞRAFLI