ESKİŞEHİR'de düzenlenen 'Kadın Mitingi'nde, 'Savaşa hayır' sloganları atıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Demokratik Sol Parti, Eğitim-İş Sendikası, İşçi Partisi, Memleket Sevdalıları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği tarafından Eskişehir'in Odunpazarı Meydanı'nda 'Kadın Mitingi' düzenlendi. Miting öncesinde ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan kadınlar İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nın Atatürk Caddesi girişinde toplandı. 'Kadınlar yurtta dünyada barış diyor', 'Türkiye Suriye kardeştir NATO'cular kalleştir' ve 'Yurtta barış dünyada barış' yazılı pankartlar açan kadınlar Odunpazarı Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüşe Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Gezi Parkı protestoları sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Odunpazarı Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık burada düzenlenen mitingde savaş karşıtı sloganlar attı.
Mitingde konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan "Ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Buna analarımız da asla müsaade etmeyecek. Bunun için her zaman birlik olacağız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından mitinge katılanlar sloganlar atarak dağıldı.