ESKİŞEHİR'deki 'Vardiya Bizde Platformu' üyeleri ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve dövizlerle 91'inci kez 1 saat süreyle 'Sessiz Çığlık' eylemini gerçekleştirdi.   İsmet İnönü Caddesi eski Kılıçoğlu Sineması karşısında toplanan platform üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davasıyla ilgili verdiği kararın ardından gerçekleşen tahliyelerin kendilerini sevindirdiklerini belirtti. Vardiya Bizde Platformu adına basın açıklamasını emekli albay Alican Türk okudu. 91 haftadır hak, hukuk ve adalet peşinde oldukların belirten Alican Türk, gerçekleştirdikleri sessiz çığlık ve adalet nöbetlerinin olumlu sonuç verdiğini söyleyerek şöyle konuştu:
ANAYASA MAHKEMESİ YÜREKLERE SU SERPTİ "91 haftadır hak, hukuk, adalet peşindeydik. Türkiye'de, Eskişehir'imiz dahil 15 ayrı merkezde, yurtdışında ise ABD, Kanada ve Almanya'da 'Sessiz Çığlık'lar atarak, Anayasa Mahkemesi önünde Adalet Nöbetleri tutarak sürdürdüğümüz arayışlarımız nihayet sonuç verdi. Sözde Ergenekon, Poyrazköy, Oda TV, Şike ve 28 Şubat davalarından sonra Balyoz Davası'ndan da tutuklu komutan ve silah arkadaşlarımız tahliye edildi. Yaşanan kumpaslar, şeytani tuzaklar nedeniyle endişeliydik, kızgındık, öfkeliydik, ama bir o kadar da sabırlı, kararlı ve inançlıydık. Hukuk ve adalet adına müthiş hayal kırıklıkları yaşasak da Türkiye'de hala yargıçların var olduğuna hep inandık. Nitekim ülkemiz tarihinin en bunalımlı döneminden geçerken, maalesef haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik tüm ülkeye egemen olmuşken, yargı siyasal hesaplaşmanın aracı haline getirilmiş ve tarafsızlığını, bağımsızlığını ve evrensel değerlerini kaybetmişken Anayasa Mahkemesi'nin son kararı biraz olsun yüreklere su serpmiş, yargıya olan güveni tazelemiştir."
ARTIK AYDA BİR EYLEM YAPILACAK Her hafta cumartesi günleri gerçekleştirdikleri Sessiz Çığlık eylemlerini bundan sonra ayda bir yapacaklarını ifade eden Alican Türk, "Şimdi sıra halen 16 şerefli Türk askerinin tutsak bulunduğu Askeri Casusluk, Gizli Belge ve Zirve Yayınevi gibi diğer kumpas davalardadır. O davalardan tutuklu arkadaşlarımızın da en kısa zamanda tahliye edilmelerini bekliyoruz. Yürüttüğümüz Sessiz Çığlık eylemleri son arkadaşımız hapisten çıkana ve kumpasçılar bağımsız mahkemeler önünde hesap verene kadar devam edecektir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından grup 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attıktan sonra dağıldı.   FOTOĞRAFLI