Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de, geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ölümünün birinci yılında Eskişehir'de anıldı. Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu yere yürüyen kalabalık, mum yakıp heykelin avuçlarına karanfil bıraktı.

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün 1'inci yıldönümü nedeniyle iftar sonrasında yaklaşık 500 kişi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplandı. 'Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir unutmaz' ' yazılı pankart açan kalabalık yürüyüşe geçti. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ahmet Ataç'ın da katılığı yürüyüşte sık sık 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' diye sloganlar attı.

Espark Alışveriş merkezi yanındaki Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önüne kadar yürüyen kalabalık adına basın açıklamasını okuyan İzzet Emre Can, Ali İsmail Korkmaz'ın geçen yılki protesto gösterileri sırasında saldırıya uğradığını söyleyerek "Birçok insanın biber gazından kaçarak girdiği sokakta AKP'nin polisleri ve eli sopalı siviller tarafından dövülen Ali İsmail, 10 Temmuz'a kadar yaşam savaşı verdi. Geçtiğimiz sene bugün hayatını kaybetti. Bizler Ali İsmail'in arkadaşları olarak bir senedir Ali'yi yaşatmak ve katillerinin cezalandırılmasını sağlamak için mücadele ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasın ardından kalabalık Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önünde mum yakan kalabalık yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri de heykelin etrafına bıraktıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI