ESKİŞEHİR, () - ŞİŞECAM'ın Eskişehir fabrikasında çalışan 1300 işçi, Kristal İş Sendikası ile işveren arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine greve başladı. 
Organize Sanayi Bölgesi 15'inci Cadde'de faaliyet gösteren Şişecam Paşabahçe Cam Sanayi Ticaret A.Ş. Eskişehir Fabrikası önünde toplanan işçiler, işyerinin girişinde 'Bu işyerinde grev var' yazılı pankart astı. Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı yaptığı konuşmada, cam işçisinin toplu sözleşme sürecinde sadece insanca yaşayacağı bir ücret ve kazanılmış haklarının devam ettirilmesini istediğini söyledi. Akyazı, "Gece gündüz demeden çalışarak, üreterek Şişecam'a ve Türkiye'ye değer katan cam işçisi pahalılığın, enflasyonun ve yüksek kesintilerin erittiği gelirlerini eşe dosta mahkum olmadan yaşayabileceği bir düzeye çıkarılmasını talep etmiştir. Ancak işverenle anlaşma sağlanamadı ve greve çıktık. Cam işçisi her türü mücadelenin en iyisini veren bir geleneğe sahiptir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından işçiler alkışlarla grevi başlattı. İşçilerin grevine çeşitli sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de destek verdi.
Greve, Eskişehir'in yanı sıra Şişecam'ın Bursa, Kırklareli, Lüleburgaz, Mersin ve Kocaeli fabrikalarında da gidildiği belirtildi. 

FOTOĞRAFLI