Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI,(Sakarya),() - ADAPAZARI donatım semtinde 83 yaşındaki Kore Gazisi ve eski milli güreşçi Celal Gemici, motosikletini çalmak isteyen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Polis, cinayetin şüphelisi olarak 15 yaşındaki Ş.Ş.'yi gözaltına aldı. 
Yenidoğan Mahallesi'nde iki katlı evin alt katında yaşayan 83 yaşındaki Celal Gemici, akşam saatlerinde evinden dışarı çıkmayınca komşuları polisi arayıp ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen polis, komşularıyla birlikte Gemici'nin yaşadığı eve girdi. Evde 83 yaşındaki Celal Gemici, sağ göğsünden tek bıçak darbesi ile öldürülmüş olarak bulundu. Yaşlı adamın cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 
Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, olayın şüphelisi olarak 15 yaşında Ş.Ş.'yi gözaltına aldı. Hırsızlık suçundan kaydı bulunan Ş.Ş.'nin yapılan sorgulaması sonunda olayın nasıl meydana geldiği belirlendi. İddiaya göre Celal Gemici, motosikletini çalmak isteyen Ş.Ş.'ye müdahale etmek istedi. Bu sırada Ş.Ş., üzerinde taşıdığı bıçakla Gemici'yi sağ göğsünden tek bıçak darbesi ile bıçaklayıp öldürdü. Şüpheli Ş.Ş., emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek. 
Öte yandan cinayete kurban giden 83 yaşındaki Celal Gemici'ye, Kore Savaşında görev yaptığı için 3 sene önce Kore Devleti tarafından şükran belgesi gönderilmişti.

FOTOĞRAFLI