DENİZLİ'de, bağırsak rahatsızlığı üzerine hastaneye kaldırılan eski Milletvekili Haluk Müftüler, 72 yaşında kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. DYP ve ANAP'tan milletvekili seçilen Müftüler, TBMM'de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yapmıştı.

TBMM'de 19'uncu ve 20'nci dönem milletvekili olarak görev yapan Haluk Müftüler, bağırsak rahatsızlığı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat geçirdi. Tedavisi süren ve tetkiklerin ardından ikinci kez ameliyat olan Müftüler, bugün akşam saatlerinde kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Müftüler'in ani ölümü Denizli'de siyaset ve iş dünyasında üzüntü yarattı.

Kurtuluş Savaşı yıllarında kentte Kuvayi Milliyeti hareketini başlatan Müftü Ahmet Hulisi Efendi'nin torunu olan Haluk Müftüler, Denizli Ticaret Odası Başkanlığı da yaptı. DYP ve ANAP'tan 19 ve 20. Dönemlerde Denizli milletvekili olan Müftüler, TBMM'de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yapmıştı.