MERSİN Cumhuriyet Başsavcılığı, Toroslar Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu'nun organizesiyle Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanan eski hükümlülere eğitim verilerek meslek sahibi olmaları sağlanıyor.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 1 aylık teorik ve uygulamalı süs ağaççıkları yetiştiricileri eğitimlerinde, 15 eski hükümlünün topluma kazandırılması ve meslek sahibi olmalarını amaçlandı. Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Gülin Doğan tarafından eğitim gören hükümlüler, 5 haftalık eğitimler sonunda meslek sahibi olacak. Eğitim sonunda kursiyerlerin sertifika alarak süs ağaççıkları yetiştiriciliği ile ilgili işyerlerinde çalışabileceklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, şöyle dedi:
"Eğitime katılanlara süs bitkisinin her türlü yetiştiriciliği, bakımı, dikimi ve üretimi hakkında bilgiler veriyoruz. Bu kursu bitiren arkadaşlarımızın, inşallah her birinin kendi mesleğini yapabileceği ve meslek sahibi olarak hayatlarını idam ettirebileceği bir konuma geleceğini düşünüyorum. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzde, Ziraat Mühendislerinin himayesinde toprak doldurulmasından, ekimine ve yetiştiriciliğine kadar verilen eğitimler aynı zamanda belediyemizin çalışmalarına da büyük katkı sunmaktadır. Amacımız, eski hükümlülerin meslek sahibi olmalarını sağlayarak topluma kazandırmaktır."
Eğitimlere katılan Ali Atıcı ise, "Bu projede süs bitkileri yetiştirme kursu öğreniyoruz. Burada 1 ay bu kursu tamamladıktan sonra sertifika alacağız. İlerleyen zamanlarda bir iş sahibi olmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI