Serpil KIRKESER/İSTANBUL,() İşadamı Rıza Sarraf, 2012 yılında kiracı olarak oturduğu evin sahibi Muzaffer Aslan'ın "Burasını pavyon gibi yapmış, ben de onu adam sandım" dediğini öne sürerek hakaret davası açmıştı.Bugün görülen ikinci duruşmada savunma yapan sanık Muzaffer Aslan, "Gıyabında Rıza Bey'e yönelik iddia edildiği gibi kesinlikle bir hakaret etmedim" dedi.


İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına şikayetçi Rıza Sarraf katılmazken, tutuksuz sanık Muzaffer Aslan hazır bulundu. Kimlik tespiti sırasında Arslan, tekstilci olduğunu, aylık gelirinin ise 15 bin lira olduğunu belirtti. Hakimin "Ceza alman durumunda hastane ya da okulda çalışmayı kabul ediyor musun?" şeklindeki sorusuna Aslan, anlayamadığını söyledi.
Bunun üzerine zorunlu hizmet cezasına çarptırılan ve görev yaptığı huzur evinde yerleri süpürme cezasına çarptırılan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi hatırlatan hakim, "Berlusconi'ye vermişler ya hani..." dedi. Bu hatırlatmanın üzerine sanık Aslan, kendisi hakkında mahkumiyet kararı verilmesi durumunda hastane ya da okulda çalışabileceğini söyledi.

"HAKARET ETMEDİM"
Sanık Aslan olay günü, şikayetçi Sarraf'tan kira tahsilatını yapmak için kiraya verdiği Eyüp'teki eve gittiğini anlattı. Kendisini karşılayan 2 kişiye Sarraf ile görüşmek istediğini söylediğini belirten Aslan, "Bana konunun ne olduğunu sordular. Ben de kendilerinin benim muhatabım olmadıklarını, Rıza Sarraf'ın kendisi ile görüşmek istediğimi söyledim. Kesinlikle gıyabında Rıza Bey'e yönelik iddia edildiği gibi bir hakaret etmedim" dedi.

"SANIK ASLAN, HAKARET VE TEHDİT ETMEDİ"
Duruşmada tanık olarak dinlenen Çiğdem Yamak, emlakçı olduğunu söyleyerek, "İşimden dolayı oradaydım. Artık adliyeye gelip gitmekten yoruldum. Eyüp'te emlakçılık yapıyorum. Muzaffer Aslan'ın evini, aracı olarak kiraya verdim. Muzaffer Aslan şikayetçi Rıza Sarraf'a hakaret edecek bir söz etmedi. İddianamede belirtildiği gibi Aslan 'Burasını pavyon gibi yapmış ben de onu adam sandım...' gibi sözler sarf etmedi. Ancak evde yapılan ışıklandırma ve bölme gibi değişikliklerden Sanık Aslan hoşlanmadı, sinirlendi. Bu sinirle bir kaç şey söyledi. Ancak Aslan, hakaret ve tehdit etmedi" dedi.

"HAKARET VE TEHDİT NİTELİĞİNDE BİR SÖZ SÖYLENDİĞİNİ DUYMADIM"
Tanık Nuh Masun da "Aslan'ın hakaret ve tehdit niteliğinde bir söz söylendiğini duymadım" dedi. Mahkeme diğer 3 tanığında dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

SANIĞIN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Pişirici tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Rıza Sarraf'ın, şüpheli Muzaffer Aslan'dan 2 yıl süreli olarak ev kiraladığı ve bu konuda kira sözleşmesi yaptıkları anlatıldı. Taraflar arasında akdedilen kira sözleşmesi sonucunda şikayetçi Sarraf'ın, şüpheli Aslan'ın evini tahliye ettiği ifade edilen iddianamede, Sarraf'ın yanında çalışanların kanalı ile Aslan'dan depozitosunu istediği belirtildi. Şikayetçi Sarraf'ın gıyabında Aslan'ın 'Burasını pavyon gibi yapmış ben de onu adam sandım...' gibi sözlerle hakaret ettiği belirtildi. İddianamede, Muzaffer Aslan'ın 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

SK(HE)