ESKİ bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu, CHP'den Urla Belediye Meclisi üyesi adayı oldu. 78 yaşındaki Karakoyunlu, “Ben bu ilçenin yolu, suyu, kanalizasyonu, trafiğiyle her şeyiyle ilgilenmek istiyorum" dedi.
Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinde ANAP'tan Devlet Bakanı olan Hükümet Sözcülüğü yapan yazar Yılmaz Karakoyunlu, CHP listesinden Urla Belediye Meclis üyesi adayı oldu. 14 yıldır İzmir’in Urla İlçesi’nde roman yazan ve tarihi televizyon dizilerine senaryo danışmanlığı yapan Yılmaz Karakoyunlu, yıllarca TBMM’de vekillik ve bakanlık yaptıktan sonra yerel mecliste yer alacak olmasını yadırgamadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Urla’da sakin bir hayat yaşıyorum. Herkesle iyi geçiriyorum. Her cumartesi esnafı dolaşıyorum, beni düğünlerine çağırıyorlar. Zaten onların cesaretlendirmesiyle bu işe girdim. Bana yönelik eleştiriler olacaktır. Çünkü Türk milleti köstek siyasetine alışkın. 'Adama bak bu kadar şey gördükten sonra bu kente yardımcı olmak istiyor' diyen bir iki kişi çıkar ama çoğunluğu 'ne işi var ne doymak bilmez bir iştahla yola çıktı' der. Ben bu ilçenin yolu, suyu, kanalizasyonu, trafiğiyle her şeyiyle ilgilenmek istiyorum. Bu sorunların çözümüne katkım olur düşüncesiyle aday oldum. Zaman bakımından da engelim yok. Varsa yanlış onları eleştireceğim doğruları hakkında fikrimi söyleyeceğim."