MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde at ile şehir turu atıp, davul zurna eşliğinde gittiği CHP ilçe binasında partiye üyelik başvurusunda bulunan eski belediye başkanlarından Mehmet Bolat'a, Kabahatler Kanunu'na göre 88 lira ceza kesildi.
Tarsus İlçesi'ne bağlı Bağcılar Beldesi'nde bir dönem DYP'den belediye başkanlığı yapan Mehmet Bolat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaların ardından ata binip şehir turu yaptıktan sonra CHP ilçe binasına gidip üyelik başvurusunda bulundu.
Bolat, İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nin kendisine at üzerinde davul-zurna eşliğinde CHP'ye katılım yaptığı sırada gürültü kirliliği yaptığı gerekçesiyle Kabahatler Kanunu'na göre 88 lira ceza kestiğini söyledi. Cezaya anlam veremediğini belirten Mehmet Bolat, "Ben uzun yıllar merkez sağ parti olan Demokrat Parti geleneğinde olan partilerde siyaset yaptım. Amacım merkez sağ ve merkez sol oyları birleştirerek Ak Parti iktidarına karşı bir güç birliği sağlamaktır. Bu konuda da aylardır tabana yönelik çalışma yürütüyorum. Türk siyasetinde bir simge haline gelen kırat, 6 oku simgelemesi amacıyla 6 davul ve yakın çalışma arkadaşlarımla birlikte CHP'ye giderek kaydımı yaptırdım. Benim buradaki tek amacım topluma bir mesaj vermekti. Fakat geçtiğimiz günlerde tarafıma iletilen bir ceza makbuzu ile Kabahatler Kanunu'na göre 88 lira para cezasına çarptırıldığımı öğrendim. Davul çaldığımız ve atla giderken gürültü yaparak çevreyi rahatsız ettiğim gerekçesiyle ceza kesilmiş" dedi.
DEVLETE KATKIM OLSUN
Diğer partilerin aday adaylarının da seçim çalışmalarında gürültü ve görüntü kirliliği yaptığını ileri süren Bolat, "Geçtiğimiz günlerde de Tarsus'ta iktidar partisinden bir aday adayı da 4 davulla esnaf gezisi yaptı. Benim atla CHP'ye gitmem, belki birilerini rahatsız etmiştir. Ben CHP'ye katılım etkinliğini yaparken çevrede emniyet güçleri vardı. Eğer bana yaptığım işin suç olduğu söylenseydi bunu yapmazdım. Ama cezayı ödeyeceğim, hiç olmazsa devlete katkımız olsun" diye konuştu.