ESKİ Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 2 hafta önce Sapanca Gölü'nde bulunan ve 1972 yılında düşen keşif uçağı enkazına  Değirmendere Su altı Topluluğu üyeleriyle birlikte dalış yaptı. Yaklaşık 45 dakika süren dalış programı sonrasında Tüzmen, "Uçağın askeri uçak olması dalışı daha heyecanlı hale getiriyor" dedi.
Eski Bakan Kürşad Tüzmen Serdivan Belediyesinin davetlisi olarak beraberinde Değirmendere Su altı Topluluğu üyeleriyle birlikte Sapanca Gölü'ne geldi. Burada Gölpark tesislerinde dalış öncesinde gazetecilere açıklama yapan Tüzmen su altı sporunun ülke ekonomisine, kültürüne ve tarihine önemli katkılar sağladığını söyledi. Tüzmen, uçağın enkazına ulaşan ekibin kenarda kalmış tarihi gerçekliği de gün yüzüne çıkardığını  belirterek şunları söyledi: "Sapanca Gölü'ndeki bu keşfi çok önemli buluyorum, sonuçta askeri bir uçak. Bu da dalışı daha heyecanlı hale getiriyor. Su altı, Türkiye'de dünyanın her köşesinden daha iyi konumda, belki çok tropikal balıklarımız yok, ama bizim de batıklarımız var. Bu batıklarda dünya tarihine katkı sağlayan gerçek tarihtir. Bu dalışla biz de gerçek bir tarihi gün yüzüne çıkaracağız. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediyenin yaptığı çalışmalar da bize dalış imkanı sağlıyor."
Kürşad Tüzmen ile birlikte Sapanca Gölü'ne uçak enkazı dalışına katılan görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, göldeki kirliliğe dikkat çekti. Ceylan, "Gölde bir metreyi bulan yosunlar var. Bunun önüne geçmek için bilim adamlarının çalışma yapması gerekiyor. Gölün su seviyesi de bayağı düştü. Bilindiği üzere Kocaeli sanayisi için su çekiliyor. Böyle giderse bu göl en fazla 10 yıl sonra kuruyacaktır" dedi.
Daha sonra Kürşad Tüzmen ve beraberindekiler Sapanca Gölü'ne dalış yaptılar.