ORDU'nun Gölköy ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Nuray Yaşar, aynı yaştaki eşi Sedat Yaşar ile birlikte demir döverek geçimini sağlıyor.
Gölköy ilçesinde 7 yıldır körüğün başında balyoz ve çekiçle sıcak demire şekil vererek ekmeğini kazanan Nuray Yaşar, bu mesleği eşinden öğrendiğini söyledi. Eşinin babası vefat edince ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla birlikte çalışmaya başladığını anlatan Nuray Yaşar; sıcak demire şekil vererek balta, keser, bıçak ve kazma gibi aletler yaptıklarını, buradan kazandıkları parayla geçimlerini sağladıklarını dile getirdi.
İlk başlarda demiri dövmenin zor olduğunu ama artık alıştığını belirten Nuray Yaşar, "Ev işleri de zor olmuyor. Gündüz burada çalışıyorum akşam ev işine başlıyorum" dedi. 
21 yıldır dede ve baba mesleği olan demir dövme işini yaptığını anlatan Sedat Yaşar ise çırak bulamadığı için çırak olarak eşini seçtiğini söyledi. Eşine demir dövmeyi öğrettiğini birlikte çalışıp eve ekmek götürdüğü için mutlu olduğunu kaydeden Sedat Yaşar, "Bu işlerde böyle eskisi gibi çırak yok. Şimdiki nesil internet nesli. Bende eşime bu işi öğrettim ve birlikte 7 yıldır demir döverek çalışıyoruz" diye konuştu.