ANTALYA'da yapay kalp nakli yapılan Murat Alkı, sırt çantasındaki kalp ünitesiyle hayata tutunuyor. Eşinin taşıdığı çantada atan kalbin yaşam azmi verdiği Alkı, organ nakli olacağı günü umutla bekliyor.
Bir firmada makine teknisyeni olan 38 yaşındaki Murat Alkı'da 1 yıl önce kalp rahatsızlığı ortaya çıkınca aort damarı değiştirildi. Rahatsızlığı devam eden, kalbinde büyüme saptanan Alkı'ya, nakil için uygun kalp bulunamaması üzerine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 3 ay önce total yapay kalp takıldı. Sırt çantasındaki kalp ünitesiyle yeniden hayata dönen Alkı, kalp nakli yapılacağı günü umutla beklediğini anlattı.
AİLE SEVGİSİ HAYATTA TUTTU
Rahatsızlandığı günden itibaren eşi Kadriye ile kızları Feriha Nur ve Ela Nur'un kendisine destek olduğunu dile getiren Alkı, "Eşim kalbimi kucağında taşıyor, onunla birlikte atıyor. En kısa zamanda kalp nakli olmak ve ailemle birlikte hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek istiyorum" diye konuştu.
EVDE JENERATÖR BULUNUYOR
Hastaneye ya da başka bir yere giderken kalp ünitesini eşinin taşıdığını söyleyen Alkı, yaşadığı zorluklarla ilgili şunları kaydetti:
"Rahatsızlığım nedeniyle işimden ayrılmak zorunda kaldım. Ailemin ve ayrıldığım işyerindeki patronumun maddi, manevi desteğiyle hayatımızı sürdürüyoruz. Total yapay kalp ünitesi ile yaşamak çok zor ama hayatta olduğum için mutluyum. Yaşadığımız mahallede sık sık elektrik kesiliyordu, işyerim evime jeneratör gönderdi. Cihaz arıza yapması durumunda da 10 saniyede yedek ünitenin takılması gerekiyor, aksi halde hayatımı kaybederim. Eşim, çantada atan kalbimin sesini sürekli dinliyor ve bana yardımcı oluyor."
'KALBİ YÜREĞİMDE HİSSEDİYORUM'
Kadriye Alkı da eşinin rahatsızlığına çok üzüldüğünü ancak nakil olacağı günü umutla beklediklerini belirtti. Alkı, "Eşimi çok seviyorum. Kucağımda taşıdığım kalbi yüreğimde de hissediyorum. Eşim sağlığına kavuşacak" dedi.