Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da eşine tacizde bulunduğunu öne sürdüğü babası 44 yaşındaki Sadettin Kılıç’ı tabancayla vurarak öldüren 22 yaşındaki Kadir Kılıç, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi Taraklı Sokak’ta dört ay önce meydana gelen olayda, eşine tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü babası Sadettin Kılıç ile tartışan Kadir Kılıç, üzerinde bulunan ruhsatsız tabancayla babasına ateş etti. Göğsüne iki kurşun isabet eden 5 çocuk babası Sadettin Kılıç, kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi’nde öldü. Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Yakın akrabayı öldürmek' ve 'Ruhsatsız tabanca bulundurmak' suçlarından hakim önüne çıkan Kadir Kılıç, “Eşimle beraber babamın yanında kalıyorduk. Babam erkek arkadaşlarını getirdiği için ayrı bir eve taşındım. Daha sonra anlaşamadığımız için karımdan boşandım. Ardından, babamın  boşanmadan önce eşime yönelik cinsel tacizlerde bulunduğunu öğrendim. Kendisini korkutmak amacıyla evine tabancamla ateş ettim. Şikayetci oldu. Hakkımda dava açıldı. Söylememe rağmen şikayetini geri almayınca, bana para cezası geldi. Olay akşamı yanına gittim. Neden davasını geri çekmediğini ona sormak istedim. Bana kızdı. Hatta bana bir ara eşimle ilgili çirkin teklifte bulundu. Sinirlenip, yanımdaki tabancamla ona ateş ettim. Daha sonra teslim oldum. O benim babamdı, bir anlık sinirime yenildim pişmanım” dedi.
Olay günü eve gelen oğluna eşinin hakaret ettiğini belirten B.K. ise “Oğlum, baba neden mahkemeye gelmedin, bana para cezası geldi. Ben evin tek oğluyum, 'bana yapılır mı baba' dedi. Oğluma küfür ederek, eşiyle ilgili çirkin teklifte bulundu. Kadir, silahı çıkarıp ateş etti. Oğlumdan şikayetçi değilim” diye konuştu.
Kayınpederi Sadettin Kılıç’ın evliliği süresi içinde önce sözleri, sonra bakışlarıyla cinsel tacizde bulunduğunu öne süren 24 yaşındaki B.K. ise, “Kayınpederim benimle birlikte olmak istedi. İlk başta eşime söylemedim. Ama kayınpederimin ısrarlı tavırları sonucu kocama  anlattım. Sonra başka eve taşındık. Kayınpederim hakkında cinsel taciz suçundan savcılığa şikayette bulundum” dedi.
Duruşmada dinlenen Sadettin Kılıç’ın kızı E.K. ise “Ölen babam bana da tacizde bulunmuştu. Bunu yengeme anlatmıştım” diye konuştu. Mahkeme heyeti, savcının tüm deliller toplanmış olmasından dolayı verdiği mütaala sonucu, sanığa önce ağırlaştırılmış mühebbet, sonra cinayetin ağır tahrik altında işlediğinden 18 yıla, ardından duruşmadaki  iyi hali nedeniyle 15 yıla indirdi. Sanığa ruhsatsız silah bulundurmaktan da 10 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

HT(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)