Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da geçen ekim ayında, boşanma davası açan eşi 31 yaşındaki Sinem Çalışkan'ı 7 kurşunla öldüren 34 yaşındaki Erhan Çalışkan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Bursa’da yaşayan Sinem Çalışkan, bir yıl önce, 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle tekstil işinde çalışan eşi Erhan Çalışkan’dan boşanmak için dava açıp, Merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi'nde kiraladığı evde 7 yaşındaki kızı Seher ile yaşamaya başladı. Yalova Yolu üzerindeki bir otomotiv şirketinde çalışan Sinem Çalışkan, 26 Ekim 2013 günü akşam saatlerinde, işyerinden ayrılıp evine gitmek üzere 16 DZ 982 plakalı otomobiline bindi. Sinem Çalışkan'ın otomobilin yolu, boşanma davası açtığı eşi Erhan Çalışkan tarafından Beşyol kavşağında kesildi.
Konuşmak istediğini söyleyip Sinem Çalışkan'ın aracına binen Erhan Çalışkan, çıkan tartışma sırasında ruhsatsız tabancasını çıkarıp, eşine yedi el ateş ederek öldürdü. Görgü tanıklarının ifadesine göre öldürdüğü eşinin elini öptükten sonra otomobilden inen Erhan Çalışkan, otomobil yedek parçası satan işyerine girip polis çağırmalarını istedi. Kısa sürede belirlenen yere gelen ekipler Erhan Çalışkan'ı gözaltına aldı.
Yapılan soruşturmada Sinem Çalışkan'ın, eşinin ölüm tehditleri nedeniyle yargıya başvurduğu ve olaydan iki gün önce de savcılık tarafından 'çağrıldığı zaman gönderilmek' üzere koruma kararı aldırdığı belirlendi.
“BENİ ADAM YERİNE KOYMUYORDU"
Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Erhan Çalışkan savunmasında, Sinem Çalışkan ile 8 yıl önce severek evlendiklerini ve bir kızlarının olduğunu söyledi. Erhan Çalışkan, "Eşim, başkalarının yalan-yanlış iddialarına inanıp bana ters davranmaya başladı. Yaşadığımız bir tartışma sonrası evi terk etti ve boşanma davası açtı. Beni adam yerine koymuyordu, yanına aldığı kızımız göstermiyordu. Olay günü kendisini ankesörlü telefon ile aradım. 'Konuşalım' dedim, kabul etmedi. Sonra kendisini ikna ettim. Yolda buluştuk. Otomobiline bindim. Bana, 'Kızımızı sana vermeyeceğim' dedi. Hakaretler yağdırdı. Bir anlık sinir ile aracından inip daha sonra yakın mesafeden ona ateş ettim. Şuurumu kaybetmiştim. Kendime gelince bir esnafa gidip 'polis çağırmasını' söyledim. Pişmanım" dedi.
Erhan Çalışkan karar duruşmasında son olarak, pişmanlık duygularını dile getirdi. Mahkemede hazır bulunan öldürülen Sinem Çalışkan'ın annesi Zekiye ve babası Hayrettin Bilici, kızlarını öldüren sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, suçunu kabul eden Erhan Çalışkan'ı 'Kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak bu cezayı ömür boyu hapse çevirdi. Erhan Çalışkan'a, 'ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

HT(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)