Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'de, rahatsızlanan eşini hastaneye götüren 70 yaşındaki Hatice Uzunoğlu, kalp krizinden yaşamını yitirdi.
Emekli posta memuru 72 yaşındaki Abdülkadir Uzunoğlu, geçen 28 Nisan'da Bayramiç İlçesi'ndeki evinde aniden rahatsızlandı. 49 yıllık eşi Hatice Uzunoğlu tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Uzunoğlu'nun beyin damarlarında tıkanıklık olduğu teşhisi konulup, Nöroloji Servisi'nde tedaviye alındı.
Tedavisi süresince eşinin başından bir an olsun ayrılmayan iki çocuk annesi Hatice Uzunoğlu, dün eşine ilaç almak için eczaneye giderken yolda fenalaşıp, yere yığıldı. Hatice Uzunoğlu, yanındaki yakınlarının haber vermesi üzerine gelen ambulansla, Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Uzunoğlu, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Doktorların uyarılarına rağmen yakınlarının eşinin öldüğü haberini verdiği Abdülkadir Uzunoğlu, büyük üzüntü yaşadı. Doktorlar, ısrar etmesi üzerine Uzunoğlu'na eşinin cenazesine katılabilmesi için bir gün izin verdi. Ancak, eşinin cenazesi Bayramiç'e getirildiğinde Uzunoğlu, tekrar rahatsızlandı. Bunun üzerine çocuklarının cenazeye katılmasına izin vermediği Abdülkadir Uzunoğlu tekrar hastaneye götürüldü. Eşinin kendisini bir gün olsun kırmadığını ifade eden Uzunoğlu, "Keşke, o değil de ben ölseydim" dedi.
Hatice Uzunoğlu'nun cenazesi ise dün Bayramiç Çarşı Camisi'nde ikindide kılınan namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

FD(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)