TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde eşinin mermer atelyesinde çalışan 2 çocuk annesi, 30 yaşındaki Kader Yılmaz, azmiyle dikkat çekti.
Niksar'da oturan Kader Yılmaz, sanayide mermer ve taş oyma işi yapan eşi 37 yaşındaki Nihat Yılmaz'dan mesleği kendisine de öğretmesini istedi. Nihat Yılmaz, bunun üzerine evine küçük mermer taşları götürerek eyinin mesleği öğrenmesine yardımcı oldu. Eşinin mermer taşlarını oyma işinde istekli gören Nihat Yılmaz, ardından eşini işyerine davet ederek birlikte çalışmaya başladı. 2 yıldan bu yana birlikte çalışan çift evlerinin geçimini sağlıyor. Niksar Sanayi Sitesi'nde tek kadın çalışan olan Kader Yılmaz, azmiyle görenlerin dikkatini çekiyor.
"EVDE ÖĞRENDİ"
Yaklaşık 25 yıldan bu yana mermercilik yaptığını anlatan Nihat Yılmaz, 2 yıl önce ağır kış koşullarında makinelerinin donduğunu, eşinin isteğiyle eve küçük mermer parçaları götürdüğünü ve oyma işini öğrettiğini söyledi. Nihat Yılmaz, şöyle dedi:
"Eşimin elinin bu işe yatkın olduğunu görünce küçük parçalardan sonra büyük parçalara geçerek, çeşme, mezar taşı gibi mermerlerde oyma işlerini öğretmeye başladım. Bir süre sonra bunları kendisi yapmaya başladı."
"ÇALIŞIRKEN KEYİF ALIYORUM"
Mermer ile uğraşmaktan ve eşine destek olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kader Yılmaz, çocuklarını yakınlarının yanına bıraktığını ve eşi ile birlikte işe gittiğini belirterek şunları anlattı:
"Eşim evde çalışırken onu izliyordum, 'Ben de yapabilir miyim?' diye düşünmeye başladım. Eşime 'Makineyi ver bakalım' dedim. Kısa sürede bu işi öğrendim. Severek yaptığım bir iş oldu. Bunu, yaparken büyük bir keyif alıyorum, hoşuma gidiyor. İlk başlarda zorlandım ama sonra insanın eli yatkınlaşıyor, daha pratik hale geliyor." 
Sanayi sitesinde tek kadın çalışanın kendisi olduğunu belirten Yılmaz, ilçede yaşayanların kendisini tanıdığını ancak, dışarıdan gelenlerin görünce şaşırdığını söyledi.