ANKARA'nın Beypazarı İlçesi'ne 45 kilometre uzaklıktaki Yıldız Köyü'nde oturan 41 yaşındaki Nurise Çevik, yatağa mahkum engelli eşinin yaşamını yitirmesinin ardından aldığı bakım parasının kesildiğini, biri engelli 2 çocuğu ile ortada kaldığını söyledi.
Beypazarı'na bağlı Yıldız Köyü'nde 10 yıldır omurilik felçlisi olarak yaşam mücadelesi veren Murat Çevik geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdi. Ev kadını olan Nurise Çevik, eşinin ölümünün ardından biri engelli 2 çocuğuyla hiçbir gelirleri kalmadığı için zor durumda kaldıklarını söyledi. Nurise Çevik, "Ben eşimle nikah kıyılırken 'iyi günde, kötü günde yanında olacağım' diye nikah defterini imzalamıştım. 2004'de yaşadığımız bir trafik kazasında omurilik zedelenmesi ile yatalak kalan eşime tam 10 yıl başından bir dakika bile ayrılmadan baktım" dedi. Çevik, şunları söyledi:
"Eşime Sosyal Güvenlik Kurumu 3 ayda bir engelli maaşı olarak 1100 TL, bana da eşime baktığım için 650 TL yardımda bulunuyordu. Eşim yaşamını kaybetti, aldığımız yardımlar da kesildi. Şimdi bana kim bakacak? 18 yaşındaki oğlum Civan, kazada görme engelli kaldı. 14 yaşındaki kızım Didem ise 8'inci sınıf öğrencisi olarak taşımalı eğitimle her gün 60 kilometre uzaklıktaki okuluna devam ediyor. Devlet bana '2 ayda bir 500 lira dul maaşı alırsın' diyor. Ben bu parayla iki çocuğuma nasıl bakabilirim?"

HÖ(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)