DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde, 35 yaşındaki İlhami Özkan 4 yıl önce aşık olduğu ve güçlükle ikna ettiği felçli 28 yaşındaki Esma ile dünya evine girdi. Çiftin 2 çocuğu olurken, eşinin sağ eli dışında vücudunu kullanamadığını söyleyen İlhami Özkan, tekerlekli akülü sandalye için yardımseverlere seslendi.
Çivrilli Esma henüz 9 aylıkken ağır bir havale geçirdi ve felçli kaldı. Sadece sağ elini oynatabilen Esma, hayattan umudunu kesmiş bir şekilde yaşarken, 4 yıl önce ailesiyle birlikte pazara çıktı. İnşaat işçisi İlhami Özkan, Esma'yı görür görmez aşık oldu. Yakınlarını yanına alan İlhami Özkan, Esma'yı istedi. Esma ise "Ben engelliyim, evlenemem" dedi. Esma'yı çok sevdiğini söyleyen İlhami Özkan, ısrarlı davranınca sevdiğinin gönlünü yaptı ve nikah masasına oturdu. Çiftin 3 yıl önce Yağız ismini verdikleri oğlu, 5 ay önce de İrem ismini verdikleri kızı dünyaya geldi. Çiftin örnek birliktelikleri parmak ısırttı. İlhami Özkan, felçli eşine tekerlekli akülü sandalye için yardımseverlere seslendi.
'BİZ BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ'
Eşinin sağ eli dışında vücudunu kullanamadığını söyleyen İlhami Özkan, "Sabah işe gidiyor, akşamları eve gelip yemek yapıyorum. Kızım henüz 5 aylık. Günde 4 kez eve gelip gidiyor, annesini emmesini sağlıyorum. Kızımın karnı doyduğunda yeniden işime gidiyorum. Çocuklar küçük olduğu için onlara da ben bakmak zorundayım. Hiç şikayetçi değilim" dedi. Motosikletinin arkasına taktığı römork ile eşi ve çocuklarını gezdiren İlhami Özkan, "Biz birbirimizi çok seviyoruz. Ben Esma ile evlenmeye karar verdiğimde hem benim ailem hem Esma'nın ailesi karşı çıktı. Ama ben çok sevdim, hala da seviyorum. Eşim akşama kadar çok sıkılıyor. Ben de işten gelince eşimi ve çocuklarımı kendi yaptığım römorka bindirerek çarşıda ve Işıklı Gölü kenarında gezdiriyorum. Eşim engelli maaşı alıyor ama çok yetersiz geliyor. Benim kazancımla ancak evin temel ihtiyaçlarını gideriyoruz. Tekerlekli akülü sandalyemiz olsa hayatımız daha da kolaylaşacak. Eşim rahat edecek. Dışarı çıkmak için benim işten dönmemi beklemeyecek" dedi.
'EŞİM FEDAKAR BİR İNSAN'
Eşini çok sevdiğini ve severek evlendiğini belirten Esma Özkan, "Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Eşim fedakar bir insan. Bana çok değer veriyor ve çok seviyor. Ben de onu çok seviyorum Allah bizi ölene kadar ayırmasın" dedi.

FOTOĞRAFLI