MUĞLA’da, 36 yaşındaki Nemika Gülerdağ Özen, böbrek hastası eşinin çalışamayacak duruma gelmesi üzerine işlettiği çay ocağının başına geçti. Özen, haftanın üç günü diyaliz makinesine bağlananan eşi ve ilkokul öğrencisi olan oğluna çay satarak bakıyor.
Muğla’nın tarihi Arasta Çarşısı’nda çay ocağı işleten evli ve 1 çocuk babası 45 yaşındaki İbrahim Özen, bir yıl önce böbreklerinden rahatsızlandı. Böbrek yetmezliği teşhisi konulan Özen, haftanın üç günü diyaliz makinesine bağlanmak zorunda kalınca işlettiği çay ocağına gidemez oldu. Bunun üzerine eşi Nemika Gülerdağ Özen, işin başına geçti. Daha önce hiç bu işi yapmayan kadın, gün boyu müşterilerine çay, kahve ve meşrubat taşıyarak eşinin yokluğunu aratmıyor. Kısa sürede işi öğrenen Özen, tek başına çalıştığı çay ocağını hergün 07.00-20.00 saatleri arasında açıyor.
İlk başlarda çok zorlandığını belirten Özen, "Evime ekmek götürmenin verdiği güvenle her gün çay ocağını büyük bir huzur ile açıyorum. Omuzlarımda ağır yük var. Amacım, kimseye muhtaç olmamak. Kadın çaycı olur da kadın müşterileri olmaz mı? Çok sayıda kadın müşterilerim var. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir, kıymetlenir. Benim sattığım çay da bu yüzden değerli. Esnaf arkadaşlarımın bana verdikleri desteği unutamam" dedi.
Özen, yaptığı işten gurur duyduğunu da belirtti. Özen, "Alın teriyle paramı kazanıyorum. Benim için önemli olan ilkokula giden 10 yaşındaki oğlum Hasan Batuhan’ın eğitimine devam edip, iyi bir yerlere gelmesini sağlamak. Kadınlara yönelik iş istihdamı sağlanmalı. Bizlere yönelik bu tür projeler hayata geçirilirse kadınlarımız rahatça ev ekonomisine destek olur. Herkes rahat bir yaşam sürer. Çalışmanın yaşı yoktur" diye konuştu.