Hasan DÖNMEZ/KONYA,() - KONYA'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde eşi Prof. Dr. Ahmet G.'nin, ilgi duydukları kadın sekreter Asuman S. yüzünden Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i öldürmesiyle gündeme gelen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Kamış'ın avukatı Mustafa Atılgan açıklama yaptı.
Cinayetin ardından Prof. Dr. Ahmet G.' den boşanan Prof. Dr. Handan Kamış'ın, cinayeti ve aldatıldığını öğrendikten sonra travma yaşadığını ifade eden avukatı Mustafa Atılgan, şunları söyledi:
''İddia edildiği gibi müvekkile eski eşi sanık Ahmet ile sekreter Asuman arasında olduğu ileri sürülen ilişkiyi olay tarihinden önce bilmemektedir. Aldatma fiilini ilk kez olay günü eski eşinin söylemesi üzerine öğrenmiş, onuru incinmiş bir kadın olarak en sert tepkiyi vermiş ve eski eşinden derhal evi terk etmesini istemiştir. O günden itibaren de eski eşi ile hiçbir görüşmesi olmamış ve kamu oyunun da bildiği üzere boşanma davası açarak ayrılmıştır.''
Prof. Dr. Handan Kamış'ın cinayetin nerede işlendiğinden haberi olmadığını ifade eden Atılgan, ''Olayı bilerek haber vermediği, derhal haber verilse maktulün belki de kurtulma ihtimali olabileceği ve haber vermediği için sorumluluğu olduğuna yönelik beyanlar doğru değildir" dedi.
Avukat Mustafa Atılgan, Dekan Prof. Dr. Handan Kamış'a eski eşinin cinayetin nerede işlendiğini söylemediğini de belirterek, "Sınav dönemi de olduğu için onlarca çalışan yüzlerce öğrencinin girip çıktığı fakülte binası içerisinde böyle bir olayın meydana gelebileceği müvekkilimin aklına bile gelmemiştir. Müvekkile üzerinden senaryolar üretilerek olayın magazinleştirilmesi yerine asıl suçlu ya da suçluların tespiti için çaba gösterilmesi en doğru olanıdır'' diye konuştu.
Prof. Dr. Handan Kamış'ın eşinden boşanmasına rağmen çocukları nedeniyle kan bağının bulunduğunu hatırlatan Atılgan, ''Kan bağını ortadan kaldıracak bir yol olmadığı için yapabileceği bir şey de yoktur'' dedi.
Prof. Dr. Handan Kamış'ın, yasal izin hakkını kullandığı ve rapor aldığını, 31 Temmuz günü de görevine başlayacağına hatırlatan Atılgan, ''Fakültede idari bir boşluğa meydan vermeden dekan yardımcılıkları için gerekli görevlendirmeleri yapacak ve hizmete devam edecektir. Hiçbir yerinde olmadığı suçun bedelini ödemeyecek, onurlu bir şekilde dekanlık görevini ve akademik kariyerini sürdürecektir. Müvekkile hakkında yapılan yanlış haber ve yorumlara, kişilik hakkı ihlallerine karşı gerekli yasal yollara başvurulacaktır'' dedi.

FOTOĞRAFLI