İZMİR’de yaralama suçundan girdiği cezaevinden, Denetimlik Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak tahliye olan Yüksel Türkel, başvurusunu geç yaptığı gerekçesiyle tekrar tutuklandı. Memurun ihmali olduğu için bu geçikmenin yaşandığını, bu nedenle de haksızlığa uğradığını söyleyen Türkel, cezaevinde açlık grevine başladı. Türkel’in eşi Tuğçe Türkel, yeğeni Can Çetin ve kız kardeşi Seval Doğan da, cezaevi kapısında açlık grevine başlayıp destek oldu. Ailenin avukatı İpek Cenik ise, hatanın düzeltilmesi için hukuki yollara başvuracaklarını dile getirdi.
Yaralama suçundan bir süredir cezaevinde kalan 33 yaşındaki Yüksel Türkel, geçen 9 Ocak'ta, Denetimli Serbestlik yasasından yararlanma hakkını elde etti. Başvuru üzerine de tahliye olan Türkel, iddiaya göre, evraklarını götürdüğü Denetimli Serbestlik bürosundaki görevli tarafından 15 gün sonra tekrar gelmesi gerektiği söylenerek gönderildi.
İKİNCİ KEZ CEZAEVİNE KONULDU
Ancak ikinci kez Denetimli Serbestlik bürosuna giden Yüksel Türkel, salıverilme hakkının, zamanında başvuruda bulunmadığı gerekçesiyle kaldırıldığı söylenerek yeniden tutuklandı ve Şakran Cezaevi’ne konuldu. 17 Şubat 2014 tarihinde ikinci kez tutuklanan Türkel, başvurularından da bir sonuç çıkmayınca haksızlığa uğradığını ifade ederek cezaevinde açlık grevine başladı.
8 ay daha cezaevinde kalacak Yüksel Türkel’in bu protestosuna dışarıdan da destek geldi. Türkel’in eşi Tuğçe Türkel, yeğeni Can Çetin ve kız kardeşi Seval Doğan da, cezaevi kapısında açlık grevine başladı. Grevden önce Karşıyaka Adliye binası önünde toplanan yaklaşık 30 kişi, yaşananları protesto etti. Burada konuşan Tuğçe Türkel, “Eşim bir memurun kendisine söylediğini yerine getirdi ama bu haksızlığı yaşadı, bunun bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz. Bir ailenin bu acıyı yaşamasına izin verilmemeli” dedi.
Ailenin avukatı İpek Cenik ise, hatanın düzeltilmesi için her türlü hukuki yollara başvuracaklarını, bir an önce de sonuç almayı beklediklerini dile getirdi.

TY (AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)