BALYOZ ve Ergenekon davalarında çeşitli hapis cezalarına çarptırılan amiral, general ve yüksek rütbeli subayların eş ve çocukları ile yakınlarının oluşturduğu 'Vardiye Bizde Platformu' üyeleri Gölcük'te 'Sessiz Çığlık' adını verdikleri etkinlikte yine bir araya geldi. Bugünkü eyleme, cezaevlerinde yapılan ziyaret nedeniyle eş ve çocukların yerine tutuklu ve hükümlülerin anne ve babaları katıldı. 
Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Çınarlık Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde her cumartesi günü yapılan 'Sessiz Çığlık' adı verilen etkinliğe tutukluların anne ve babaları ile diğer yakınları katıldı. Yüksek rütbeli subayların eş ve çocukları;  İstanbul'daki Hasdal, Hadımköy ve Maltepe Cezaevi'nde ziyaret için gidince 'Sessiz Çığlık' adı verilen eyleme tutukluların anne ve babaları geldi. Tutuklu yakınları oğullarının  fotoğraflarının da bulunduğu pantkartları taşıdı. Tutukluların anne ve babaları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kumpas kuruldu" sözleri ile tutuklu çocuklarının serbest kalacağına dair umutlandıklarını anlattı. Aileler, geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli edilen ya da ilişiği kesilenlerin askeri cezaevlerinden Silivri Cezaevi'ne nakledilecekleri haberleriyle de tedirgin olduklarını söyledi. 
ASKERİ YARGITAY ONAYI
Deniz Kurmay Albay Yavuz Kılıç'ın annesi Hadise Kılıç, oğlu ile görüşmeye giden gelini ile telefonla konuştuğunu, emekli edilen ya da askerlikle ilişkisi kesilenlerle ilgili kararın ayrıca Askeri Yargıtay tarafından onanması gerektiğini anlattı. Anne Kılıç, Askeri Yargıtay'ın karırı onamadığını, bu nedenle emekli edilen veya askerlikle ilişiği kesilenlerin sivil cezaevine gönderilmeyeceklerini öğrendiğini söylediğini bildirdi. Hadise Kılıç, orada bulunan tutukluların yakınlarına da "Gelinim aradı; Sivile gitmeyecek' dediler. 'Sivile gidilmeyecek haberiniz olsun anne' dedi. Gelinim aradı" diyerek onları da bilgilendirdi.