Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Gençlik Merkezi'nde verilen gitar kursu, gençlerden yoğun ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi'nin Çaykara İşhanı'nda açtığı Gençlik Merkezi'nde, 20 branşta ücretsiz kurs veriliyor. Yazın başlayan kurslardan gençler en büyük ilgiyi gitar kursuna gösterdi. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere gençlere günde 5 saat müzik kursu veriliyor. Gitar kursuna 109, bağlama kursuna ise 45 öğrenci katılıyor. Gitar eğitmeni Akif Akçalar, 3-6 ay arasında süren kursları tamamlayan öğrencilere sertifika verileceğini söyledi. Akçalar, "Amacımız gençlerin müziğe olan ilgi ve yeteneğini ortaya çıkarmak. Birçoğu yeteneğinin farkında bile değil. Kursa katılanlardan bazıları ne kadar yetenekli olduklarını fark ettiler. Kursu bitirdikten sonra kimisi müziğe hobi olarak devem eder kimi de bunu meslek edinebilir. Bu şekilde hayatlarına yön verebilirler. Ama öğrenciler birkaç derse geldikten sonra yapamadıklarını düşünerek ayrılmaya kalkıyorlar. Bu çok yanlış bir düşünce. Uzun bir süre sonra gitarı çok iyi çalacaklarına inanıyorum. Bu kurslar belediye tarafından gençlere verilen çok büyük bir fırsat" diye konuştu.
Bağlama eğitmeni Emirhan Güler ise kursa ilginin ilk başlarda iyi olduğunu belirterek "Öğrenciler kayıt yaptırıp gelmiyorlar. Ev hanımları, serbest meslekle uğraşanlar da bağlama kursuna ilgi gösteriyor" dedi.
Lise öğrencisi 16 yaşındaki İlay Koçak, gitar kursunun ücretsiz olduğunu öğrenince gençlek merkezine gelerek kayıt yaptırdığını söyledi. Koçak, "Çalmayı biraz öğrenebildim. Burada yeni arkadaşlar edindim. Onlarla birlikte kursta çok güzel zaman geçirip gitar çalıyorum" dedi.
Bağlama kursuna gelen 10 yaşındaki Aleyna Altıoğlu "Annem bağlama çalmayı çok istemiş ama ders alamamış. Benim öğrenmemi istedi. Ben de türküler çalabiliyorum. Şimdiye kadar 'Uzun ince bir yoldayım', 'Kağızman'a ısmarladım', 'Ey sevdiğim bir gün bana', 'Güneş topla benim için' türkülerini çalabiliyorum. Ders bittiği zaman evde çalışıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI