ERZURUM'da Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (PAYDER) üye polis eşlerinin düzenlediği etkinlikte, engelli çocuklar palyaço ve müzik eşliğinde eğlenip, Midilli atlara bindi. Lise öğrencisi Hulusi Kazancı'ya bir akülü araba hediye edildi.
Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız'ın eşi Sevilay Yıldız'ın başkanlığını yaptığı PAYDER üyesi polis eşleri, engelli çocuklara yardım etmek ve destek vermek için kolları sıvadı. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık'ın engelli çocuklar için oluşturduğu 'atlı terapi' merkezinde bir araya gelen polis eşlerinin düzenlediği etkinliğe Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, emniyet personelinin eşleri ile engelli çocuklar katıldı. Palyaço ve müzik eşliğinde eğlenen engelli çocuklar, Emniyet Müdürlüğü'nün atlı polis memurlarının binicilik eğitmenliği yaptığı Midilli atlarına bindi.
Bedensel engelli 16 yaşındaki Hulusi Kazancı'ya polis eşleri olarak topladıkları paralarla bir akülü sandalye hediye eden Emniyet Müdürü'nün eşi Sevilay Yıldız, "Özel çocuklar ve onların özel annelerine çok saygı duyuyorum. Biz bu çocuklarımızı kusurlu, hatalı olarak görmüyoruz. Onları yetiştirmek çok önemli. Ailelerin fedakarlığını gönülden takdir ediyorum. Hulusi, bundan böyle akülü sandalye sayesinde okulda daha rahat hareket edebilecek. Engellilerle birlikte olursak tüm engelleri aşabiliriz" diye konuştu.
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi bedensel engelli Hulusi Kazancı ise "Bir süre önce Sevilay Hanım'dan akülü sandalye istedim. Tekerlekli sandalyem var ama rahat hareket edemiyordum. Bugün ki etkinlikte bana alınan sandalye hediye edildi. Çok sevinçliyim ve mutlu oldum. Artık okulda daha rahat hareket edebileceğim" dedi.
Öte yandan doğuştan bedensel engelli olan 12 yaşındaki Sadık Genç'in her hafta ata bindiğini söyleyen annesi Hülya Genç, "Sevilay Yıldız her yıl engelli çocuklar için etkinlik düzenliyor. Çocuklarımız mutlu oluyor. Ben oğlumu her hafta atlı terapi merkezine getiriyorum. İmkanı olmayan aileler bu tür etkinlikler sayesinde çocuklarını dışarı çıkarıyor. Oğlum atları çok seviyor. Onlarla arasında duygusal bir bağ oluştu" dedi.