UZUN bir aradan sonra kar yağışının etkiliği olduğu Erzurum ve Ardahan'da köy yolları ulaşıma kapandı. Erzurum'da okullar bugün tatil edildi. İl Özel İdaresi, Karayolları ve Belediyelerin karla mücadele ekipleri alarma geçirildi.
Dün gece yarısından sonra Erzurum ve Ardahan'a tipi halinde görülen kar yağışı kent merkezinde etkili oldu. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden kar yağışı nedeniyle iki kentte ulaşım felç oldu. Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Karayolları, İl Özel idaresi ve belediyelerin karla mücadele ekipleri alarma geçirildi. Kar yağışının etkili olduğu Erzurum'da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir ve alt belediyelerin karla mücadele ekiplerin sabahın erken saatlerinde temizlik çalışmalarına başladı. Güne beyaz örtü ile uyanan Erzurumlular, uzun bir aradan sonra şiddetli yağan kara sevinemedi.
Erzurum Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerde okul öncesi, ilköğretim, liseler ve özel eğitim merkezleri bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi. Engelli ve hamile çalışanlara da idari izin verildi. Yoğun kar yağışı altında gittikleri okullarında tatil haberini alana öğrenciler evlerine döndü.