Turgay İPEK / ERZURUM, () - ERZURUM Sivil Toplum Platformu tarafından Cuma namazı sonrası düzenlenen mitingde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi. Protestoya katılan kot pantolon ve tşört giymiş bir grup genç 9'uncu Kolordu Komutanlığı önünde işaret parmaklarını havaya kaldırıp, 'Benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin rabbi olan Allah içindir' duasını okudu. Bu sırada oradan geçen çember sakal, şalvar ve takkeli grup dua okuyanları meraklı gözlerle izledi.
Lala Paşa Camisi önünde Cuma namazının ardından toplanan bir grup, ellerinde 'Müslüman zulme boyun eğmez', 'Filistin'e dua, İsrail'e beddua', 'Ölen insanlar mı, insanlık mı', 'İsrail şaşırma sabrımızı taşırma', 'Hamasa selam direnişe devam' yazılı pankart ve dövizler açarak İsrail aleyhine çeşitli sloganlar attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de destek verdiği yürüyüşe katılan yaklaşık bin kişi   Kent Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşına geldi. Burada bir konuşma yapan Vuslat Derneği onursal Başkanı Şevket Gökşen, böylesine mübarek bir ayda Müslümanlara zulüm edenleri lanetledi.
Grubun sessizce dağılmasının ardında yaşları 14 ile 25 arasında değişen yaklaşık 15 kişilik bir grup 9'uncu Kolordu Komutanlığı girişinde işaret parmaklarını havaya kaldırıp, 'Benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin rabbi olan Allah içindir' duasını okudu. Bu sırada mitingden dönen şalvar, çember sakal ve takkeli grup ise dua okuyanları meraklı gözlerle izledi. Dua okuyan grup polisin uyarısı üzerine dağıldı.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirket ERTANSA İsrail malı ürün satmama kararı aldı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılara tepki amacıyla böyle bir karar alındığını duyurdu.
FOTOĞRAFLI