Nursima KESKİN / ERZURUM, () - ERZURUM İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün eşi Zuhal Karabörk, özel eğitime ihtiyacı olan engellileri tekerlekli sandalyeyle sevindirdi.
Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Erzurum Şube Başkanı Zuhal Karabörk ile Polis Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle Engelliler Haftası'nda özel eğitime ihtiyacı olanlar için Palan Otel bahçesinde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve eşleri ile birlikte aileler katıldı. PEKAY Şube Başkanı Zuhal Karabörk, 18 engelliyi akülü ve tekerlekli sandalyeyle sevindirdi. Piknik alanında engelli çocuk ve gençlerin aileleriyle bir araya gelen Zuhal Karabörk, engellilerle birlikte pasta kesti. Ailelere tekerlekli sandalyeleri teslim eden Zuhal Karabörk şöyle dedi:
"Bugüne kadar ailelerin sırtında taşıdığı yürüme engelli kardeşlerimizi umarım bugünden sonra biraz rahat ettirebiliriz. Engelli kardeşlerimizi sadece onların haftasında değil her zaman hatırlamalıyız. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu yüzden bu kardeşlerimize her zaman destek olup onlara yardım etmeliyiz."
Zuhal Karabörk daha sonra programa gelen ailelere çeşitle hediyeler verdi.
AİLELERDEN TEŞEKKÜR
Kızı 6 yaşındaki Hayrunnisa Yurtsever’in doğuştan yürüme engelli olduğunu anlatan 2 çocuk annesi Saime Yurtsever, "Kızım seneye okula başlayacak. Her yere kucağımda götürüyordum. Artık tekerlekli sandalyesiyle okula gidebilir. Zuhal Hanıma çok teşekkür ediyorum" dedi.
Pasinler ilçesinin Yiğittaşı Köyünde oturan 70 yaşındaki Vahdettin Çakar da, 13 yaşındaki torununu her zaman kucağında taşıdığını anlatarak, "Torunum Resul nereye gitmek isterse kucağıma alarak götürüyordum. Şimdi tekerlekli sandalyesi oldu. Torunumu çok seviyorum. Onun mutlu olduğunu görünce dünyalar benim oldu. Torunuma bu mutluluğu yaşatan Zuhal Karabörk’e minnettarım" diye konuştu.
Öte yandan engelli çocuklar, palyaçoyla eğlenerek güzelı bir gün yaşadılar.
NK(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)