Turgay İPEK / ERZURUM, () - ERZURUM'un Tortum İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nde ekili alanları zarar gören çiftçilerin şikayeti üzerine, Valiliğin talimatı ile Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü domuzlara karşı sürek avı düzenlendi. İki gün süren avda 5 avcı, 15 domuzu öldürdü, diğerlerini de bölgeden uzaklaştırdı.
Tortum, Şenyurt beldesinde ekili alanlar ile meyve ağaçları zarar gören çiftçilerin şikayeti üzerine başlatılan sürek avında jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri de olası bir olumsuzluğa karşı hazır bekletildi. Yetkililerle avcıların yaptıkları plan doğrultusunda domuz avı ormanlık alanda başladı. Köylüler tenekelere vurarak domuzları saklandıkları ağaç ve çalıların arasından çıkarırken, tepe noktalara yerleşen avcılar ateş açtı. Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum ile 4 avcı, sürek avında 15 domuzu öldürdü.
Ormanlık alanda yaklaşık 300 domuzun barındığını belirten Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, ayı kadar büyük domuzların bulunduğunu söyledi. Abdullah Erzurum şöyle dedi:
"Domuzlar, tarla ve meyve ağaçlarına büyük zarar veriyor. Valiliğin kararı ile bölgede sürek avı başlatıldı. 15 domuz öldürdük, birçoğunu da uzaklaştırdık. Domuzlarla mücadeleyi sürüdüreceğiz. Domuzların yanında bölgede çok sayıda ayı ve kurt da var. Bölge çiftçisi yabani hayvanlar yüzünden tedirgin ve rahatsız."
FOTOĞRAFLI