ERZURUM Büyükşehir Belediyesi, boşıboş köpeklerin Sibirya soğuklarında üşümemesi için kulübe ve battaniyeden sonra şimdi de mıcırla ısıtmayı deneyecek.
Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yaklaşık 200 köpeğin üşümemesi için yetkililer her türlü yöntemi deniyor. Geçtiğimiz yıllarda soğuk havalarda köpekler, üzerinde battaniye bulunan tahtaların üzerinde yatırıldı. Birçok kulübenin de bulunduğu barınağın toprak zemini eriyen kar ve yağmur sularıyla çamura dönüşüp, hayvanların üşümesine neden oluyordu. Yetkililer, barınağa 8 kamyon mıcır getirterek küreklerle dağıtmaya başladı.
Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'den sorumlu Veteriner Hekim İkram Coşar, mıcırın hayvanları hem soğuktan hem de kar ve yağmur sularından koruyacağını söyledi. Merkezde kapalı mekanların alttan ısıtmalı olduğunu, dışarıda çitteki kulübelerde yaşayan köpeklerin üşümemesi için de sıcak ızgara ve battaniye uygulamasına geçtiklerini belirten İkram Coşar şunları söyledi:
"Bakımevi ve rehebilitasyon merkezinde 200 hayvan var. Kategorilere ayrılmış hayvanların burada geçici bakımını yapmaktayız. Buraya gelen hasta hayvanlar, tedavi edilip kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları ortama bırakılıyor. Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum'da biz de tedbir olarak fikirler üretiyoruz. Hayvanların üşümemesi için geçtiğimiz yıllar battaniye uygulamasını getirdik. İç mekanlar dolu, dışarıdakilerin de üşümemesi için kulübe yaptırdık, içlerinde ızgalara var, ızgaraların üzerlerine battaniye koyduk. Şimdi de toprak zeminin üzerini tamamen mıcırla kaplayacağız. Mıcır hem suyu çekiyor hem de güneşin ısıttığı taşlar hayvanları sıcak tutacak. Kamyonlarla barınağın içine döktüğümüz mıcırlar köpeklerin daha şimdiden ilgilisini çekti. Mıcırın üzerinden ayrılmıyorlar."