GELENEKSEL Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzurum'da atlı kızak yarışı düzenledi. Yarışa katılan 5 kulüp sporcusu karla kaplı zeminde birinci olmak için atlarını dört nala sürdü.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki atlıcirit sahasında bugün saat 10.00'da düzenlenen yılın ilk atlı kızak yarışmasına Yukarı Yenice, Kombina, Altınbulak, Üniversite ve Ovacık Atlıspor kulüpleri katıldı. Yaklışık 20 santimetre kar ve hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü cirit sahasındaki yarışları çok sayıda kişi izledi. Atların koşusu sırasında izleyiciler destekledikleri kulübün sporcularına bağırarak motive etmeye çalıştı. Soğuk ve zamana karşı yarışan sporcular,atlarını dört nala sürdü. Zaman zaman tehlikeli anların yaşandığı atlı kızak yarışında birinciliği 'Polat' adlı atıyla 500 metrelik parkuru 0.58.56 saniye ile Ovacık Atlıspor Kulübünden Muammer Kastalmış elde etti. Kupasını Türkiye Geleneksel Spor Dalları Fedarasyonu Geleneksel Kızak ve Atlı Kızaktan sorumlu As Başkanı Ünal Genç'in elinden alan Muammer Kastalmış, "Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada birinci geldiğmi için mutluyum. Atım Polat ile birlikte daha borçok kupa kazanacağıma eminim" dedi.
Cumertesi günü Palandöken Kayak Merkezi'nde yöresel kızak yayşırışı bugünde cirit sahasında atlı kızak yarışı düzenlediklerini belirten Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, "Geleneksel spor dalları olarak on dalda faaliyet gösteriyoruz bunlardan biride atlı kızak. Yarışmaları Erzurum ve yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü üzerinde yapıyoruz. Amacımız Orta Asya'dan günümüze kadar gelen geleneksel spor dallarını yaşatmak ve geçmişten geleceği bir ışık olmaktır" diye konuştu.
Atasporu geçmişten geleceğe taşımak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını ve çeşitli yarışmalar düzenlediklerini ifade eden Türkiye Geleneksel Spor Dalları Fedarasyonu Geleneksel Kızak ve Atlı Kızaktan sorumlu As Başkanı Ünal Genç, "Bu yılın ilk geleneksel kızak yarışını Erzurum'da düzenledik. Yarışmaları Bursa, Kayseri ve Çıldır Gölü'nde Yarışmalarda bizi yalnız bırakmayan Erzurum halkına çok teşekkür ediyorum." dedi.