Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM Müftüsü Hasan Çınar 'Toplum yetimleri camide buluşuyor' projesi nedeniyle düzenlenen törende, "İşte görüyorsunuz sokaklarımızı. Esrar, eroin. Yeni birşey çıkmış bonzai. Aman Allah'ım yere yatırıyor, öldürüyor gençlerimizi. Ne ise ne menem bir şeyse. E peki biz gençlerimize sahip çıkmazsak, o zaman onları sokaklara, köprü altlarına bırakmış oluruz" dedi.
Merkez Palandöken ilçesindeki Selimiye Cami Kuran Kursu'nda düzenlenen 'Toplum yetimleri camide buluşuyor' projesinin açılışına İl Müftüsü Hasan Çınar, Kuran Kursu hocaları, yetim çocuklar ve aileleri katıldı. Müezzin Ömer Uzun'un Kuran okuyarak başladığı programda Müftü Hasan Çınar, proje kapsamında toplam 20 ilçe olmak üzere 18 yaş altındaki 1212 yetim ve öksüze yardım edileceğini belirtti. Yetimlerle ilgili hadislerden bahseden Müftü Çınar, kız çocuklarını Kuran kurslarındaki kadınlarla, erkekleri ise imam ve hocaları kardeş yaptıklarını belirtti.
"İÇMESİ DE SATMASI DA HARAM"
Hasan Çınar şöyle konuştu:
"Neden camilerde, Kuran kurslarında buluşup görüşüroyuz. İşte manevi yönden bu kardeşlerimize destek olmak için. Aksi taktirde işte görüyorsunuz sokaklarımızı. Esrar eroin. Bir yeni bir şey çıkmış bonzai. Aman Allah'ım yere yatırıyor, öldürüyor gençlerimizi. Ne ise ne menem birşeyse. Rabbim o yüzden Kuran'da böyle insanın aklını başından alan şeyleri yasaklamış. E peki biz gençlerimize sahip çıkmazsak, o zaman onları sokaklara köprü altlarına bırakmış oluruz. Bonzai denen maddenin temel yapısını ben bilmiyorum. Ama bunların tamamı insanımıza zararlıdır. Aklı örten şeylerdir. Dinimiz bunlara müsade etmez ve helal değildir. İçmesi, satması haramdır. Kürsülerden halkımızı uyarmaya, gençlerimize bilgiler vermeye çalışıyoruz. Çünkü çok kısa zamanda etki altına alıyor ve tesiri de çok büyük. O yüzden cemaati hutbe ve vaazlarda uyarıyoruz. Aman yavrumlarımıza dikkat edelim. Hele okul açıldığı zaman kötü niyetle bu işe girmiş olanlar etrafta ticaret yapabilir. Gençliğimize sahip çıkalım. Bir kişi bile bu maddeyi içtiği için vefat etse ben mütfü olarak üzüntü duyarım. 'Acaba ben görevimi yapamadım mı, anlatımdım mı?' diye."

FOTOĞRAFLI